Az utolsó helyen álló Mosonmagyaróvár idegenben tréfálta meg a Tiszakécskét

S. L.S. L.
Vágólapra másolva!
2024.04.07. 16:57
Az Óvár nyerte a kiesésre élló csapatok összecsapását (Fotó: Gémes Sándor)
A labdarúgó NB II 27. fordulójában a Tiszakécskei LC hazai pályán 1–0-ra alulmaradt a nagy hátránnyal a tabella végén álló Mosonmagyaróvárral szemben. A vendégek legutóbb december 3-án, Siófokon tudtak nyerni a bajnokságban, de most véget vetettek a négyes vereségsorozatuknak.

LABDARÚGÓ NB II
27. FORDULÓ

TISZAKÉCSKEI LC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 0–1 (0–1)
Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 300 néző. Vezette: Szigetvári Márk (Ifj. Varga Gábor, Punyi Gyula)
TISZAKÉCSKE: Kiss Á.– Balázs B. (Takács T., 78.), Szőr (Kállai Z., 57.), Viczián, Valencsik – Bertus, Kocsis D., Lehoczky, Vajda R. (Gyurján, 78.) – Zamostny (Czékus, 68.), Torvund. Megbízott vezetőedző: Balogh Pál  
MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Végső (Simita, 74.), Csóka D., Czingráber, Deák I., Horváth K.– Illés (Bekker, 85.), Radics, Szendeff (Puhtyejev, 65.), Máris (Szabó B., 65.) Kapornai (Vukaszovics, 65.). Vezetőedző: Nagy Ádám
Gólszerző: Szendeff B. (38.)
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: A mérkőzés nagy részében a mezőnyben jól futballoztunk, de a kapu előtt megállt a tudományunk. Voltak olyan lehetőségeink a támadózónában, amelyekből sokkal többet kellet volna kihoznunk, ugyanakkor nagyon rosszul reagáltunk a labdavesztésekre. Nem voltak meg a taktikai faultjaink, amiket előre megbeszéltünk. Ezért többször is átszaladtak rajtunk, s ezekből az egyik góllal végződött. Nem éreztem azt, hogy a játékosok elhiszik belülről, hogy megvan az esélyünk a fordításra. A támadójátékunkban nem volt meg a kellő átütőerő.
Nagy Ádám: – A csapatom nagyon jól állt bele ebbe a mérkőzésbe, mind mentálisan, mind a csapatjátékot illetően. A csapat azt az arcát mutatta, amit szerettem volna látni. Nagyon sok meggyőző teljesítmény volt ma a pályán. Az első félidőben négy olyan ordító helyzetünk volt, amikor a kapussal álltunk szemben. Az első félidőben le tudtuk volna zárni ezt a mérkőzést. A második félidőben magunkra húztuk az ellenfelet, nem alakítottunk ki kellő nyomást. Ez egy kicsit zavart, de a cserékkel tudtuk ezt kompenzálni. A meccs összességét tekintve nagyon megérdemelt győzelmet arattunk. 

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyon lendületesen kezdte a mérkőzést az utolsó helyen álló mosonmagyaróvári csapat. Játékukkal meglepték a tiszakécskeieket. Több nagy helyzetet is kidolgoztak, majd a 38. percben Szendeff Bence révén a vezetést is megszerezték. Egy szép kontra után a középen érkező Szendeff ajtó-ablak helyzetben gurította el a labdát Kiss Ágoston mellett. 0–1

A második félidőben is az ellentámadásokra játszott a mosonmagyaróvári együttes. A tiszakécskei játékosok továbbra sem találták a fogást az ellenfél játékán. A hazaiak rendre felértek ugyan a vendégek tizenhatosáig, de ott nem hoztak jó döntéseket. Ennek köszönhetően nagy helyzetet sem tudtak kidolgozni, így maradt a 0–1. 

A Tiszakécskei LC nagy esélyt szalasztott el a további felzárkózásra, míg a vendégek december 3. után először győztek újra a bajnokságban.

 

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk, mire megy az előző fordulóban hosszú nyeretlenségi sorozatát a Szeged elleni sikerrel lezáró Tiszakécske a már az NB III-ra készülő Mosonmagyaróvár ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik