Fordulatos meccsen nyert a Haladás a Siófok ellen

PUM ANDRÁSPUM ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 16:50
Siófok archív (Fotó:Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB II 24. fordulójában a Siófok ugyan kétgólos hátrányból kiegyenlített Szombathelyen, végül azonban a házigazda Haladás nyert 3–2-re.

LABDARÚGÓ NB II
24. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS–BFC SIÓFOK 3–2 (2–1)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 833 néző. Vezette: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Sinkovicz Dániel).
SZOMBATHELYI HALADÁS: Pálfi – Nyíri V., Jagodics M., Ene, Bolla G. (Beronja, 64.) – Szakály A. (Zvekanov, 64.), Erdei, Rácz B., Mohos (Szijjártó, 79.) – Kelemen M. (Jancsó, 79.) , Csernik (Rétyi, 42.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics
BFC SIÓFOK: Winter – Varjas Z., Hegedűs J., Svedjuk (Schildkraut, 62.) – Major G., Gyurkits (Vékony, 73.), Posztobányi (Kovács B., 73.) , Kitl M. (Tóth B., 86.), Varga B. – Németh B. (Nemes, 86.), Dénes Cs. Vezetőedző: Vukmir Dragan
Gólszerző: Kitl M. (13. – öngól), Rácz B. (23.), Szijjártó (83.), ill. Dénes Cs. (25.), Kitl M. (61.)
Kiállítva: Varga B. (89.)
MESTERMÉRLEG
Alekszandar Jovics: – Nagyon fontos győzelmet arattunk. Az első félidőt kontrolláltuk, a két gól mellett több helyzetünk is volt. A második játékrész első húsz perce viszont nem sikerült. Próbáltunk cserékkel változtatni, ez be is jött, megszereztük a győztes gólt. A fiúk nagyot harcoltak, küzdöttek.
Vukmir Dragan: – Jó hozzáállással, jó akarattal futballoztunk, sajnálom, hogy az első félidőben kétgólos előnyt adtunk a Haladásnak. Viszont úgy érzem, hogy a mérkőzés elején nem kaptunk meg egy tizenegyest kezezésért. A második félidőben több lehetőségünk is volt, míg a vasiaknak egy kapura lövésük – ami el is döntötte a meccset.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagy lendülettel kezdték a meccset a vasiak, egyre-másra vezették támadásaikat, majd – siófoki segítséggel – megszerezték a vezetést. Előnyben sem állt azonban vissza a szombathelyi gárda, így a vendégek csak ritkán tudtak kiszabadulni a szorításból. Jött is az újabb gól, Rácz Barnabás a büntetőt ugyan kihagyta, de a kipattanót már bevágta. Úgy tűnt, eldőlt a meccs, ám szinte a semmiből rögtön szépített a Siófok (2–1). Noha továbbra is a zöld-fehérek voltak veszélyesebbek a kapura, a vendégek is vezettek néhány gyors akciót. Szünet után a Balaton-partiak már Haladsjóval bátrabban futballoztak. Egyenlítettek is, a vasiakat pedig megzavarta a második vendégtalálat – ekkor a somogyiak voltak az aktívabbak. A hajrá igazi ki-ki meccset hozott, mindkét csapat ment előre a győztes gólért – ami végül a szombathelyieknek sikerült.

PERCRŐL PERCRE
Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk, mire megy az elmúlt hetekben feljavuló Haladás a tavasszal eddig jól szereplő Siófok ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik