MK: a Diósgyőr vezetőedzője álomfociról beszélt a továbbjutás után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 20:14
Ismét 4 gólt ünnepelhettek a diósgyőriek (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjének keddi nyitányán a Diósgyőri VTK gólgazdag mérkőzésen elbúcsúztatta a címvédő Zalaegerszeget. Vladimir Radenkovics együttese a szombati bajnoki után ismét négy gólt szerzett. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

 

A ZTE trénere, Márton Gábor szerint határozatlanok voltak az elején, ami az egész mérkőzésre rányomta a bélyegét.

„Az első félidő végén kapott gól kicsit megrogyasztotta a csapatot. A szünet után megpróbáltunk visszajönni, voltak is lehetőségeink, és amikor már elhittük, hogy van esély, kaptunk még egy gólt, ami eldöntötte a mérkőzést. Nem adta föl a csapatom a meccset, felforgatott összeállításban játszottak, mert figyelni kell a bajnokságra is. Egy-két játékosnak pihenésre volt szüksége, másoknak pedig éppen meccsre. A határozottság hiányzott, nem a küzdőszellem.”

A Diósgyőr vezetőedzője, Vladimir Radenkovics kijelentette: a négy lőtt gól ellenére nem volt könnyű mérkőzés.

„Jól kezdtünk, mondhatni, az elején álomfocit játszottunk, de a szünet után kicsit megzavarodtunk. Öt-tíz percen keresztül nem tudtuk, hogyan reagáljunk az ellenfél játékára. Ez új szituáció, amit ki kell elemeznünk. Sok helyzetet alakítottunk ki, szép támadásaink voltak, de ennél többet kellene góllal befejezni. Persze, itt a sajtótájékoztatón vagy a kispadon könnyű ezt mondani, a pályán nehezebb megvalósítani. De gyilkos ösztönre van szükség!”

 

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
DIÓSGYŐRI VTK–ZALAEGERSZEGI TE FC 4–2 (3–0)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 3456 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Horváth Róbert)
DVTK: Odincov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen – Feuillassier (Pernambuco, 68.), Holdampf, Popadiuc (Vallejo, 61.) Jurek (Bényei, 61.), Szabó L. (Edomwonyi, 61.), Pozeg Vancas. Vezetőedző: Vladimir Radenkovics
ZTE: Dombó –  Lesjak (Mim, a szünetben), Várkonyi, Csóka – Sajbán (Bedi, 75.), Kovács B. (Szankovics, a szünetben), Hadida, Medgyes S. –  Spoljaric (Croizet, 57.), Vogyicska B. – Németh D. (Gruber, a szünetben). Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Gera D. (7.), Pozeg Vancas (13.), Szabó L. (45+2.), Edomwonyi (75.), ill. Sajbán (54.), Croizet (83. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik