ZTE: az elnök kijelentette, ha a szurkolók nem változtatnak, távozik

Vágólapra másolva!
2023.08.30. 14:11
null
Végh Gábor (középen) az ankéton (Fotó: facebook.com/ztefc.hu)
Kedd este szurkolói ankétot tartott a ZTE FC a klub stadionjában, amelyen az érdeklődő drukkereket Végh Gábor klubelnök és Sallói István sportigazgató tájékoztatta a klub körüli aktualitásokról.

A ZTE az eddigi öt bajnokijából csupán egyet, az MTK ellenit nyerte meg, a többit elvesztette. Öt forduló után a 11. helyen áll a tabellán, így nyilván nem a legjobb hangulatban érkeztek a szurkolók a ZTE Arénába. Elégedetlenségüknek már a 3–1-re elvesztett, DVTK elleni otthoni meccs után is hangot adtak, s erre reagált az ankéton Végh Gábor klubelnök is.

„Büszke vagyok arra, amit elértünk az elmúlt kilenc évben, büszke vagyok arra, ahogy kinéz ez a klub, mindazok ellenére, hogy a legkisebb költségvetéssel dolgozunk az NB I-ben. Kiemelném Zalaegerszeg városát és azokat a támogatókat, akik az elejétől kezdve velünk vannak, de ezek között nincs olyan nagyságrend, amitől a csapat és a klub előrébb tudna lépni, és éppen ezeket a dolgokat figyelembe véve számomra a DVTK elleni meccs megdöbbentő volt. Ott döntöttem el, hogy minél hamarabb le kell ülnünk és át kell beszélni a dolgokat. Elmondanám, hogy nem kötelező nekem itt lenni, mégis itt vagyok. Nem fogom elviselni azt, amilyen stílus kezd eluralkodni a szurkolói berkekben. Ha ezen a stíluson közösen tudtok változtatni, akkor folytatom és maradok, ha nem, akkor abbahagyom tisztelettel” – idézte a klub honlapja Végh Gábor ankéton elhangzott nyitó gondolatait.

Az elnök felidézte, hogy a klub a 2002-es bajnoki címe után a következő évben anyagilag tönkrement, s ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az akkor felhalmozott adósságot jövő májusra fogják teljesen törleszteni.

„A második legnagyobb siker, a Magyar Kupa-győzelem után nemhogy tönkrement a klub, hanem soha nem volt ilyen jó anyagi helyzetben. Most először tudom elmondani azt, ami nekem személy szerint egy hatalmas nagy könnyebbség, hogy jövő júniusig a pénztárban van a szükséges pénzösszeg” – fogalmazott Végh.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik