KaranténKirály: Dávid Kornél a legnagyobb király! – Szuper Levente

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.30. 09:02
Szuper Levente volt az első olyan magyar jégkorongozó, aki NHL-szerződést kapott, Dávid Kornél pedig hazánk egyetlen olyan kosárlabdázója, aki játszott az NBA-ben. Ráadásul a magyar sport e két jeles pillanata nagyon közel volt egymáshoz. Dávid Kornél 1999-ben mutatkozott be az NBA-ben, amelyben három szezont játszott 2001-ig. Szuper Leventét 2000-ben draftolta a Calgary Flames, és a 2002–2003-as NHL-szezonban az alapszakaszban több alkalommal is a kanadai csapat keretében volt. Úgy néz ki, tiszteli egymást a két sportoló – derül ki a KaranténKirályból.

A két sportág teljesen különbözik, de Dávid Kornél és Szuper Levente éveken át együtt szerepelt a Trash Talkban, és nemcsak ismerik, hanem tisztelik is egymást, még akkor is, ha éppen ellenfelek. A KaranténKirály első negyeddöntőjében ugyanis farkasszemet néznek majd egymással. Most megmutatjuk Szuper Levente produkcióját, ami igazi tisztelgés Dávid Kornél előtt:

Kiderül belőle, hogy Szuper Levinek megvan S. Tóth János Dávid Kornélról szóló könyve, van Chicago Bulls-meze, illetve kosárlabdapalánkja az udvaron, és játszik is ott a gyerekekkel, megy neki a zsákolás, a passzolás és a távoli dobás is, és tudja, hogy az Alan Parsons Project Sirius című számáért megőrül mindenki, aki kicsit is ismeri az NBA-t.

Most a „The Last Dance” lázában talán még jobban felértékelődött az, amit olyan sokan nem is tudnak: 1999-ben öt alkalommal Dávid Kornél neve is ugyanúgy elhangzott a United Centerben, és ugyanúgy ki volt írva a parkettára, mint például Michael Jordané. Csak akkor éppen azt mondta a bemondó Ray Clay, hogy „From Hungary, at forward, 6’9, Kornel David!!!”

Szóval van abban valami, amit a bemutató végén a Szuper család mond: „Dávid Kornél a legnagyobb király!” A magyar kosárlabdasportban mindenképpen, de vajon a karanténban is?

Dávid Kornél értékelésében kiemelte Szuper kosártudását: „Szuper volt az egész. Fantasztikus, amit összehoztál, a zenében, az egész felépítésében. Ráadásul a technikád kosárlabdában?! Ezt eddig jól titkoltad, nem tudtam, hogy ilyen kezed van, így kezeled a labdát, meg minden. Szuper volt, ügyes vagy, Levi. Nagyon.”

Azt nem tudjuk, Scherer Péter hogyan értékeli majd ezt a produkciót, de tény, hogy ő is kosárlabdázott régen, és a mai napig szereti az NBA-t. Úgyhogy Szupernek jó esélye van egy magas pontszámra. A KaranténKirály szombati adásából derül majd ki a pontszám (Sport1, 20:45).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik