Videó: Ha még mindig átlövő lennék, lehet, az NB II-ben játszanék – Bánhidi

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.07. 09:58
null
Bánhidi Bence volt Kárpáti Rebeka utolsó vendége a Bajnokok reggelijében (Fotó: Tumbász Hédi)
Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. A sorozat utolsó részben Bánhidi Bence, a Szeged magyar válogatott kézilabdázója volt a vendégünk.

A Mol-Pick Szeged 25 éves beállósa edzésről érkezett stúdiónkba – szerencsére már edzhet, ugyanis Bánhidi Bence is elkapta a koronavírust, és ledöntötte őt a lábáról, összesen hét hetet kellett kihagynia.

„Először egy csapattársam kapta el a koronavírust, aztán további hat játékosnál lett pozitív a teszt, köztük nekem is. Már a teszt estéjén éreztem, hogy nem az igazi a közérzetem, és napról napra egyre rosszabbul lettem. Először nem gondoltam, hogy ennyire súlyos lesz a betegségem. Azt hittem, ilyen fiatal, erős embert ennyire nem tud ledönteni a lábáról a vírus” – mondta Bánhidi, aki elárulta, féregtelenítő segített neki a vírus leküzdéséhez.

A válogatott kézilabdázó még most sem érzi magát teljes erejében: 70-80 százalékos állapotban van állítása szerint, de már a visszatérésre fókuszál. Bánhidi arról is beszélt, a véletleneknek „köszönheti”, hogy edzője kipróbálta őt beállósként.

„Átlövőként kezdtem, de ha még mindig átlövő lennék, lehet, az NB II-ben játszanék. Egyszer pont megsérültek a beállóposzton, így jutottam ehhez a lehetőséghez még Balatonfüreden.”

A Nemzeti Sport és a Príma közös sorozatának utolsó része Bánhidi Bencével teljes egészében is megtekinthető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik