MTI/H. D. 2021.03.15 19:05 Frissítve: 2021.03.15 19:38

Női kézi: a szerb kapitány szerint éremesélyesek Tokióban

Ljubomir Obradovics szövetségi kapitány éremesélyesnek tartja a szerb női kézilabda-válogatottat a tokiói olimpián, amelyre a péntektől vasárnapig tartó győri selejtezőtornán juthat ki – írja az MTI.

Ljubomir Obradovics szerint éremesélyesek lehetnek Tokióban (Fotó: AFP)

 

„Véleményem szerint ennek a csapatnak, ha egészséges és teljes, jó esélyei vannak az éremszerzésre. Remélem, kijutunk Tokióba. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy bekerüljünk a történelembe. A lányok tisztában vannak ezzel, és tudják, hogy ez lehet pályafutásuk koronája” – nyilatkozta Ljubomir Obradovics a szerb szövetség honlapján.

 
A Bonaventura ikrek is fújnak a győri olimpiai selejtezőn
Dragana Cvijics: A győri torna lesz karrierünk legfontosabbja
Elek Gábornak pozitív lett a koronavírustesztje
Elek Gábor nélkül kezdi a felkészülést a válogatott

A szerb válogatott hétfőn (ma) kezdte el a felkészülést Sztara Pazovában (Ópazovában), az ország labdarúgó-szövetségének edzőközpontjában. Obradovics kedden és szerdán egyaránt két edzést tart a csapatnak, majd a csütörtöki gyakorlás után utaznak Győrbe, ahol pénteken Oroszországgal, szombaton Magyarországgal, vasárnap Kazahsztánnal mérkőznek meg.

„A miénk a lehető legrosszabb menetrend, ráadásul a magyarok csak ránk készülnek, nem figyelnek másra. Meg vannak győződve róla, hogy az oroszok meg fognak verni minket. Nagyon érdekes lesz” – mondta a szövetségi kapitány.

Hozzátette, 24 óra sem lesz a két kulcsfontosságú mérkőzésük között, de semmitől sem szabad félniük, mert jó esélyük van a sikerre, hiszen a közelmúltban több mérkőzésen is remek teljesítményt nyújtottak.

A szakvezető rávilágított, hogy nemrégiben az orosz és a magyar válogatottnak is volt egy-egy rövid összetartása, mert játékosai a hazai bajnokságban szerepelnek, a szerbeknek viszont nem volt erre lehetőségük, hiszen náluk mindenki külföldi klubcsapatban kézilabdázik.

A Ferencváros, az Alba Fehérvár és az Érd korábbi, a román Baia Mare jelenlegi jobbátlövője, Jelena Lavko kijelentette, történelmi siker lenne, ha kijutnának Japánba.

„Mindannyian tele vagyunk adrenalinnal, eltökéltséggel és akarattal, hogy elérjük a célt. Őszintén remélem és hiszem, hogy meg tudjuk csinálni” – nyilatkozta.

Hozzátette, arra a formájukra lesz szükség, amivel Japánban a 2019-es világbajnokságon megszerezték a hatodik helyet. Megerősítette, hogy egyik legjobbjuk, Dragana Cvijics ismét bevethető – három hónap alatt kétszer is meg kellett műteni a térdét –, ott lesz Győrben, ami nagy pluszt jelenthet nekik.

„Nehéz lesz az oroszok elleni meccsünk, de nem szabad túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani neki, mert minden meccsünk nehéz lesz, de jól összpontosítunk, száz százalékot adunk ki magunkból, és minden labdáért megküzdünk” – mondta Lavko.

Meglátása szerint nincs különösebb szerepe annak, hol játsszák a tornát, hiszen a koronavírus-járvány miatt közönség nélkül rendezik a meccseket, ami nagy hátrány a magyarok számára.

„Természetesen előnyben érzik majd magukat, mert otthon vannak, de én is sokszor játszottam abban a csarnokban, ezért én is otthon érzem magamat ott” – szögezte le a jobbátlövő.

A győri torna első két helyezettje jut ki az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára. Szerbia önállóvá válása óta az ország női kézilabda-válogatottja még soha nem szerepelt olimpián.

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ
A 2. CSOPORT (GYŐR) PROGRAMJA
Március 19., péntek
17.00:
 Magyarország–Kazahsztán (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Oroszország–Szerbia
Március 20., szombat

17.30:
 Magyarország–Szerbia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.30: Oroszország–Kazahsztán
Március 21., vasárnap

17.30:
 Szerbia–Kazahsztán
20.30: Magyarország–Oroszország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

1. CSOPORT: Spanyolország (rendező), Svédország, Argentína, Szenegál
3. CSOPORT: Montenegró (rendező), Norvégia, Románia

A MAGYAR NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Kapusok:
 Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)
Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)
Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvízi Petra (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria) 

A SZERB NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE AZ OLIMPIAI SELEJTEZŐRE
Kapusok:
 Krisztina Graovac (Bayer Leverkusen – Németország), Jovana Riszovics (Krim Ljubljana – Szlovénia), Katarina Tomasevics (Szombathelyi KKA – Magyarország)
Jobbszélsők: Ana Kojics (Kastamonu – Törökország), Katarina Krpezs-Slezák (Rosztov-Don – Oroszország), Zseljka Nikolics (Ramnicu Valcea – Románia)
Jobbátlövők: Marina Dmitrovics (Braila – Románia), Andjela Janjusevics (Buzau – Románia), Jelena Lavko (Baia Mare – Románia), Jelena Trifunovics (Ramnicu Valcea – Románia)
Irányítók: Andrea Lekics (Buducsnoszt Podgorica – Montenegró), Krisztina Liscsevics (Ramnicu Valcea – Románia), Tamara Radojevics (Békéscsaba – Magyarország)
Beállók: Jelena Agbaba (Békéscsaba – Magyarország), Dragana Cvijics (CSM Bucuresti – Románia), Jovana Milojevics (Zaglebie Lubin – Lengyelország), Szladjana Pop-Lazics (Brest Bretagne Handball – Franciaország)
Balátlövők: Jovana Jovovics (Budaörs – Magyarország), Jovana Kovacsevics (Baia Mare – Románia), Marija Obradovics (Metzingen – Németország), Jovana Sztoiljkovics (Chambray Touraine Handball – Franciaország)
Balszélsők: Milosevics Tímea (Kisvárda – Magyarország), Szanja Radoszavljevics (Váci NKSE – Magyarország), Dijana Radojevics (Magura Cisnadie – Románia) 

2021.06.13 17:29:12

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Minden idők legnagyobb különbségű győzelme született az új lebonyolítás szerinti BL-döntőkben.

2021.06.09 09:42:45

Kézilabda BALLAI ATTILA

„...és onnantól, hogy erre képesek lettünk, jöttek az igazi sikerek.”

2021.06.07 23:17:52

Kézilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Kudarc után érdekesebb a helyzet, hosszabb elemzést is megérdemel, de fokozott figyelmet mindenképpen, hogyan reagálnak a vesztesek, mivel indokolnak, képesek-e hétköznapian megmagyarázni a sokszor megmagyarázhatatlant.

2021.06.07 08:58:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS, NEDELYKOV TAMÁS

Arra kértük Dudát, idézze fel a nálunk töltött időszaka legfontosabb pillanatait, 12 esztendőt 12 fejezetben.

2021.06.06 22:02:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Győr a női kézilabda fővárosa lett, az addig is királynőként tisztelt Görbicz Anitából koronás királynő lett. Nem érdemes azon gondolkodni, Anita tette-e naggyá a Győrt, vagy a Győr Anitát, együtt értek a csúcsra. És hogy továbbra is ott maradjanak, közösen tehetnek érte.