V. J. 2021.03.30 17:58 Frissítve: 2021.03.30 19:51

Női kézi: Semmi sem lephet meg – Rasmussen reagált a leváltására

Bár Montenegró női kézilabda-válogatottja kijutott a tokiói olimpiára, a helyi szövetség mégis leváltotta a szövetségi kapitányt, Kim Rasmussent. A 48 éves tréner – aki korábban a magyar női nemzeti csapat kispadján is ült – a dán TV2-nek mesélt a változtatásról.

 

Kim Rasmussen nem tört össze attól, hogy nem ő utazhat az olimpiára a montenegrói válogatottal (Fotó: AFP)

 

Amint arról már hétfőn beszámoltunk, a Montenegrói Kézilabda-szövetség nem hosszabbította meg Kim Rasmussen szerződését, az olimpián a dán szakember helyett segítője, a jelenleg a Buducsnoszt Podgoricát edző Bojana Popovics fogja irányítani a balkáni ország válogatottját.

„Ebben a sportágban semmi sem lephet meg igazán. Nem foglalkozom sokat ezzel. Természetesen nagyon szerettem volna részt venni az olimpián, a sportban mindenkinek ez az álma. De most nem így alakult, nem rágódhatok ezen” – nyilatkozta Kim Rasmussen a dán TV2-nek.

„Nem élem meg annyira drámaian a helyzetet. Rövid távú szerződést kötöttem Montenegróval, nem sokkal az Európa-bajnokság előtt vettem át a feladatkört. Hosszúnak nem mondható, de azt hiszem, sikeres volt a közös utunk, most viszont azt szeretnék, ha Bojana Popovics folytatná a feladatok elvégzését” – mondta el Rasmussen, aki elismerően beszélt utódjáról, legendának nevezve őt.

A dán szakvezető hétfőn értesült a búcsúról szóló döntésről, miután több napos folyamatos párbeszédet folytatott a szövetséggel. Amint a dán televízió hírportáljának elmondta, bár bosszantja, hogy nem lehet ott az olimpián Montenegró válogatottjával, megbecsüli azt az időt is, amit a kispadon tölthetett.

A korábban lengyel és magyar válogatottat, valamint a CSM Bucuresti-et és a Lublint is edző Kim Rasmussen egyelőre nem tudja, hol folytatja karrierjét.

„Majd az idő eldönti, mi lesz” – zárta szavait a dán tréner.

2021.05.05 15:24:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A két csapat összevetésében már jobban áll a Ferencváros, de még 5-5 meccse van mindkét csapatnak.

2021.05.01 13:32:45

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Nyolc év után győztük le Horvátországot, és ez kupagyőzelmet ért.

2021.04.28 19:35:10

Kézilabda NAGY PÉTER, VINCZE SZABOLCS, HATÁR DÁVID

Bravúr az Eurokupában: a remeklő Mikler, Bánhidi páros vezérletével nyertünk az Eb-címvédő otthonában.

2021.04.18 11:05:47

Kézilabda H. Á.

Az első meccs 27 gólos magyar győzelme után a visszavágón 29-cel nyertek Szucsánszkiék.