N. R.
2023.03.06 06:49 Frissítve: 2023.03.06 09:49

Női kézi: Rendet kell tenni a fejekben – Golovin Vlagyimir

A hazaiak győzelmével véget érő németországi felkészülési tornát két vereséggel záró női válogatott szövetségi kapitánya, Golovin Vlagyimir csalódottan értékelt.

„Fejetlenek voltunk mindkét mérkőzésen, nem találtuk a ritmust, fegyelmezetlenül játszottunk” (Fotó: Marco Wolf)

 

A magyar női kézilabda-válogatott gyenge teljesítménnyel kapott ki pénteken a házigazda német csapattól, majd szombaton a lengyel együttestől, így az utolsó helyen végzett a háromcsapatos felkészülési tornán. A szurkolókat nem is feltétlenül az eredmények, sokkal inkább a mutatott játék bosszanthatja, ugyanis ennél vélhetően sokkal többet várnak az emberek a mindenkori magyar együttestől. A szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir ennek megfelelően csalódottan értékelt a torna után a Nemzeti Sportnak.

A védekezésünk és a támadásunk sem volt jó a lengyelek ellen. Tulajdonképpen amire a németek elleni meccs első félideje alapján építkezni lehetett volna, a második találkozón már az sem működött – kezdte Golovin Vlagyimir. – Az első meccs első tizenöt percében, habár a támadójátékunk nem állt össze, a kapusteljesítményünk és a védekezésünk rendben volt, ebből önbizalmat kellett volna merítenünk, ehelyett azt is leromboltuk. Húsz eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni.”

Az eredetileg meghirdetett keretből Albek Anna sérülés miatt nem tartott Németországba a többiekkel, míg Bíró Blanka családi okok miatt kellett, hogy hazajöjjön az első összecsapás előtt, a kapitány szerint azonban nem ezen múlt a mieink sikere.

A kapusaink mindent megtettek, de kiszolgáltatottak voltak a védelmünk mögött, ziccerekből kaptak gólokat – folytatta. – Az is beszédes, hogy nekünk tizennégy faultunk volt a második meccsen, míg a lengyeleknek csaknem harminc. Ebből is látszik, hogy az egymás elleni egy-egyes helyzeteket elvesztettük, és gyors indításokból lerohanásgólokat kaptunk. Fejetlenek voltunk mindkét mérkőzésen, nem találtuk a ritmust, fegyelmezetlenül játszottunk, ennek tulajdonítható a két elszomorító vereség” – mondta Golovin, majd hozzátette: a stábbal már beszéltek róla, hogy a következő összetartásig miben kell javulnia a játékosoknak.

A szövetségi kapitány a válogatott fejlődése kapcsán elmondta, hogy az Európa-bajnokságon meccsről meccsre jobbak voltak, a mostani összetartáson pedig az ott tanultakat akarták tovább vinni.

Sokat beszéltünk erről a lányokkal, de a tettek szintjén sajnos ez nem valósult meg. Mindenképpen hasznos volt ez a torna, mert megmutatta, mennyi hibánk van, ezekkel pedig apránként kezdeni kell valamit, vagy egyszerűsíteni a játékunkat – fogalmazott Golovin Vlagyimir. – Mindenesetre nem könnyű a feladat. Bízom benne, hogy ezek után nem lesz izzadságszagú az Izland elleni vb-selejtező, de a fejekben rendet kell rakni, keményebben kell védekezni és sokkal jobban megbecsülni a labdákat.”

KÉZILABDA, NŐK
FELKÉSZÜLÉSI TORNA, NÉMETORSZÁG
A végeredmény: 1. Németország 4 pont, 2. Lengyelország 2 pont 3. Magyarország 0 pont

2023.03.30 14:59:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak ellenfele a legjobb nyolc között a lengyel Kielce lesz, amellyel május 10–11-én és 17–18-án csapnak össze.

2023.03.29 23:35:27

Kézilabda nemzetisport.hu

A Ferencváros vezetőedzője szerint az őszi rossz formát több bajnoki és kupatalálkozó is megsínylette.

2023.03.25 15:48:57

Kézilabda nemzetisport.hu

2002 után nyert ismét a Bajnokok Ligájában kieséses párharcot a Ferencváros, a következő ellenfele a Metz.

2023.03.22 15:30:38

Kézilabda nemzetisport.hu

A bakonyiak már az első félidőben 13 góllal vezettek, majd magabiztos győzelmet arattak.

2023.03.21 18:38:12

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hányszor derült már ki, hogy ebben az esetben nem számít az aktuális forma?