Női kézi: Orbán Annamária doppingolhatott, felfüggesztették

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.03. 17:23
null
Orbán kéri a B-próba elvégzését (Fotó: Földi Imre)
A Magyar Kézilabda-szövetség etikai és fegyelmi albizottsága soros ülésén hozott határozatával a Siófok KC játékosának, Orbán Annamáriának sportolói játékengedélyét – az MKSZ Doppingszabályzatának 39. c) pontjára tekintettel – azonnali hatállyal határozatlan időtartamra felfüggesztette.

A határozat indoklása alapján Orbán Annamáriával szemben doppingvétség elkövetésének alapos gyanúja merült fel, amelyet a Magyar Antidopping Csoport előzetes felülvizsgálati eljárása során a HUNADO 2016/DE/01/A szám alatt kibocsájtott jegyzőkönyvében rögzített.

A játékos a „B-minta" vételét kezdeményezi, ezért az eljárás lezárásáig a Siófok KC további közleményt nem ad ki – számolt be róla a Balaton-parti klub hivatalos honlapján.

„Nem követtem el doppingvétséget! Soha nem doppingoltam, és a gyermekemről való gondoskodásra tekintettel a jövőben sem tennék ilyet soha. Kikérem az ellenőrző B-mintát, és ha az érdekeim védelme érdekében szükséges, jogi segítséget is igénybe fogok venni. Mindaddig, amíg az ügy kivizsgálása folyamatban van, további nyilatkozatot nem kívánok tenni" – mondta Orbán Annamária.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik