Női kézi: Pena hosszabbított, Tomori Győrbe igazolt - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.23. 11:09
null
Tomori Zsuzsanna Győrben folytatja pályafutását (Fotó: Teknős Miklós)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Ferencváros meghosszabbította Nerea Pena szerződését, megerősítette a Nemzeti Sport értesülését és bejelentette Hornyák Dóra érkezését, valamint tudatta, hogy Tomori Zsuzsanna és Soós Viktória is távozik – számolt be róla a fradi.hu.

 


Mint beszámoltunk róla, Soós Viktória a teljes újratervezést végrehajtó Vácon folytatja pályafutását, míg Tomori Zsuzsanna álma, a BL-győzelem reményében nem hosszabbította meg a szerződését, így ő a szezon után szintén elhagyja a zöld-fehéreket.

„Boldog vagyok és elégedett, hogy továbbra is a Ferencváros csapatát erősíthetem. A klubnál mindenki nagyon kedves velem, olyanok vagyunk mi a Fradinál, mint egy nagy család. Szeretem ezt a légkört, szeretek itt lenni. Remélem, a következő szezonban nagy dolgokat, fontos címeket érhetek el a Fradival” – nyilatkozta Pena a fradi.hu-nak.

Az alapszakaszban 106 gólig jutó Hornyák Dóra a Nemzeti Sport értesülésének megfelelően valóban a zöld-fehérekhez tette át székhelyét.

Nagyon szép időszakot töltöttem el Vácon, és így is szeretném ezt lezárni. Az itt töltött időszak segített, hogy a győri, »kispadi évek után« újra magamra találjak. Ez megmutatkozott a bajnokságban is, majd a »B« válogatottba is meghívót kaptam. Időközben sajnos Vácon egyre több probléma akadt, így nagyon megörültem a Ferencváros megkeresésének” – mondta ezt már Hornyák Dóra.

„Óriási eredménynek tartom, hogy szurkolóink a jövőben is a Népligetben láthatják Nerea Penát, aki továbbra is csapatunkat erősíti. Sok kérővel kellett megküzdenünk, és egy igen hosszú tárgyalássorozat végén sikerült Nereával egy plusz egy éves szerződést kötnünk. Hornyák Dóri személyében nagyon jó szellemiségű játékos érkezik, akivel tovább erősödünk. Személye mindenképpen beleillik az általunk elképzelt jövő Ferencvárosába. Dórival egy plusz két éves szerződést írtunk alá. A keret kialakítása még folyamatban van, de elsődlegesen egy igazán pozitív, jó szellemiségű, megalkuvást nem tűrően küzdő csapatot szeretnénk – a Ferencvárosban persze ez a minimum. Ami a távozókat illeti, Tomori Zsuzsanna nem titkolt vágya, hogy a közeljövőben Bajnokok Ligája-győzelmet ünnepelhessen, ezért szánta el magát a váltásra. Soós Viktória szintén távozik, vele a vezetőség nem újított szerződést” – értékelte a játékosmozgásokat Bognár László, a Ferencváros kézilabda-szakosztályának ügyvezető igazgatója.

TOMORI GYŐRBEN FOLYTATJA, AHOGYAN KISS, TÓTH, GROOT ÉS BROCH IS

Nem sokkal később a Győr bejelentette, hogy Tomori Zsuzsanna náluk folytatja a pályafutását. Az ETO-nál is számos változásról számoltak be, Az ETO-nál folytatja Tomori Zsuzsanna mellett két másik magyar válogatott játékos, Kiss Éva és Tóth Gabriella, továbbá érkezik a holland Nycke Groot és Yvette Broch.

A jelenlegi keretből már ismert Katrine Lunde távozása, rajta kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítja meg a Klub. Anna Szeny szerződéshosszabbítása egyelőre bizonytalan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik