Női kézi NB I: az FTC kétszeres BL-győztes irányítót igazol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.19. 07:22
Hornyák Dóra, az Ipress Center-Vác női kézilabdacsapatának irányító-átlövője a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

Az alapszakaszt kilencedik helyen záró Ipress Center-Vác női kézilabdacsapata a napokban jelentette be, hogy nyártól szerződteti a legutóbb ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövőjét, Soós Viktóriát, valamint Érdről a montenegrói beállót, Szara Vukcsevicset és a francia Metz szerb átlövőjét, Krisztina Liscsevicset, viszont nyáron elhagyja a csapatot az irányító-átlövő Hornyák Dóra. A 23 éves, a Győrrel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes játékos persze nem marad klub nélkül nyártól sem, sőt.szerződteti a legutóbb ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria jobbátlövőjét, Soós Viktóriát, valamint Érdről a montenegrói beállót, Szara Vukcsevicset és a francia Metz szerb átlövőjét, Krisztina Liscsevicset, viszont nyáron elhagyja a csapatot az irányító-átlövő Hornyák Dóra. A 23 éves, a Győrrel kétszeres Bajnokok Ligája-győztes játékos persze nem marad klub nélkül nyártól sem, sőt.

A Nemzeti Sport információi szerint Hornyákot éppen a Ferencváros szerződteti, amelyre a belső posztokon valóban ráfér az erősítés, Soós távozásával meg különösképpen igaz lesz a fenti állítás. Ráadásul az is minimum kérdéses, hogy a válogatott átlövő Tomori Zsuzsanna marad-e a Népligetben, vagyis vannak befoltozni való lyukak tisztességgel.

Két „foltozást” ugyanakkor házon belül tervez megoldani a Ferencváros: a csendben világklasszissá érő spanyol Nerea Penát szeretné megtartani (és erre jó esélye is mutatkozik), valamint az anyai örömök előtt álló Zácsik Szandra sem kizárólag a régi barátságok ápolásáért jár annyit az Elek Gyula Arénába. Ha minden a tervek szerint alakul, a 24 éves átlövő ősszel, immár édesanyaként vissza is térhet korábbi csapatához és folytathatja pályafutását. Emellett, úgy tudjuk, a Fradi fontolgatja egy klasszis balszélső szerződtetését is, azaz a nyártól igencsak megváltozik a keret a Népligetben.

A változásokról a klubnál későbbre ígértek hivatalos bejelentéseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik