D. S. B.
2023.06.07 14:03 Frissítve: 2023.06.07 15:33

Női kézi NB I: megvan a Siófok új edzője – hivatalos

A női kézilabda NB I-ben szereplő Siófok KC hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a legutóbb a Budai Farkasok férficsapatát irányító Koi Endre veszi át az irányítást a távozó Uros Bregartól.

 

Koi Endre lett a Siófok edzője (Fotó: siofokkc.hu)

 

Mint ismert, a Siófoktól szinte minden játékos és a szakmai stáb is távozik, miután a gazdasági stabilitás megteremtése érdekében alaposan átalakított játékoskerettel vág neki az új idénynek, s a 2022–2023-as idény keretéből csupán Wald Kíra, Lapos Laura és Herczeg Lili marad a csapatban.

A játékosokkal együtt az eddigi edző, Uros Bregar is távozott a Balaton-partiaktól, a klub pedig honlapján számolt be róla, hogy a legutóbb a Budai Farkasok NB I-es férficsapatát irányító, onnan márciusban távozó Koi Endre lett a Siófok új edzője.

Fodor János klubelnök arról beszélt, hogy a szakmai stáb mellett a keret véglegesítése jelenleg is zajlik, de a következő napokban lezárják a folyamatban lévő tárgyalásokat.

Koi Endre a női utánpótlásban kezdte, de az elmúlt 10 évben a férfiaknál dolgozott Balmazújvárosban és Orosházán, az elmúlt öt évet pedig Budaörsön töltötte a Budai Farkasoknál, melyet feljuttatott az élvonalba, de NB I-es tagságát már nem tudta megőrizni.

„Miután találkoztam a klub vezetőivel, gyorsan sikerült megtalálnunk a közös nevezőt, így rövid gondolkodás után el is fogadtam a felkérést a vezetőedzői posztra. Összeállt egy sportszakmai koncepció, lefektettük a közös munka alapjait, nagyon motivált vagyok a siófoki munka iránt. Magamat konzekvens edzőnek tartom, aki a munkában hisz. A szakmai stáb és a keret kialakítása jelenleg is zajlik. A piaci viszonyok és az idő rövidsége miatt nincs sok gondolkodási lehetőségünk. Gyors, de megfontolt és határozott döntéseket kell hoznunk – fogalmazott Koi Endre.Az infrastruktúra és a létesítmények lenyűgözőek, kevés csapat készülhet ilyen körülmények között. Úgy érzem, hogy minden adott a minőségi munkavégzéshez, amit már nagyon várok. A felkészülési menetrendet a napokban összeraktuk, már csak a finomhangolás és a játékoskeret véglegesítése van hátra, hogy aztán egy rövid pihenő után belevághassunk a közös munkába.”

2023.09.24 13:30:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A német SG BBM Bietigheim előnyét fokozatosan növelve tíz góllal verte a DVSC-t.

2023.09.23 14:51:17

Kézilabda nemzetisport.hu

Negatív rekord: soha nem rajtolt még három vereséggel a Ferencváros a Bajnokok Ligájában!

2023.09.23 14:35:26

Kézilabda nemzetisport.hu

Neagu, Pintea és Glauser is játszott az ellenfélnél, nem is rosszul, de nyert az összeszedettebb magyar csapat.

2023.09.23 09:07:08

Kézilabda nemzetisport.hu

A ma 50 éves korábbi kézilabdázó a pályafutásáról és a magyar női szakág jövőjéről is beszélt.

2023.09.21 12:24:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő Magdeburg után a francia rekordbajnokot is két vállra fektette a szünet után feljavuló magyar csapat.