Női kézi Eb: világbajnokverés – orosz sikerrel indult a torna

Vágólapra másolva!
2018.11.29. 22:33
null
Allison Pineau (kékben) életét megkeserítették az oroszok, a francia átlövő hét kísérletéből csak három gólt dobott (Fotó: AFP)
Az orosz válogatott 26–23-ra legyőzte a házigazda Franciaországot a női kézilabda Európa-bajnokság nyitó mérkőzésén.

 

Az olimpiai bajnok a világbajnoki címvédő ellen – kell-e ennél izgalmasabb párosítás nyitányként?

Az orosz és a francia válogatott világversenyen legutóbb a 2016-os olimpiai döntőben találkozott egymással, amikor Jevgenyij Trefilov lányai nagyon jó védekezéssel 22–19-es győzelmet arattak.

A franciákat tehát fűthette a visszavágás vágya – főleg hazai közönség előtt –, mégis görcsösen kezdtek, amit Oroszország kihasznált, és az első negyedóra végére három góllal meglépett (3–6). Olivier Krumbholz időkérése után a hazai játékosok összeszedték magukat, a 26. percben egyenlítettek (9–9), és a szünetre döntetlen állással vonulhattak a csapatok (11–11).

A második játékrész elején Franciaország megindult (15–12), de a vendégeknek sikerült megállítaniuk a rohanást (16–16). A mérkőzés ekkor átfordult, a végjátékban már egyértelműen az oroszok játszottak fölényben, akik az utolsó tíz percben két gólnál közelebb nem engedték magukhoz az erőlködő franciákat (23–26).

Az olimpiai bajnok tehát meglepő, ám teljesen megérdemelt győzelmet aratott, többek között a nyolc gólig jutó Darja Dmitrijeva és a hétszer eredményes Darja Szamohina vezérletével. A francia kapuban a Győri ETO klasszisa, Amandine Leynaud harmincszázalékos hatékonysággal védett, míg a Siófok átlövője, Estelle Nze Minko egy gólt dobott.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT (NANCY)
Franciaország–Oroszország 23–26 (11–11)
Legjobb dobók:
Kanor 6, ill. Dmitrijeva 8, Szamohina 7

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik