Női kézi Eb: „Tiszteljétek a munkánkat!" – kiakadtak a románok

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.18. 13:27
Sokatmondó képpel üzent Facebook-oldalán Crina Pintea, a CSM Bucuresti és a román női kézilabda-válogatott BL-győztes beállója. A 32 éves klasszis szerint a szlovén, montenegrói, északmacedón közös rendezésű Európa-bajnokság játékvezetői sorozatosan csapata kárára tévedtek.

A Pintea által feltöltött fotón a román női kézilabda-válogatott tagjai „respect our work”, vagyis „tiszteljétek a munkánkat” feliratú pólókat viseltek a csapat öltözőjében. A Pintea által feltöltött fotón a román női kézilabda-válogatott tagjai „respect our work”, vagyis „tiszteljétek a munkánkat” feliratú pólókat viseltek a csapat öltözőjében.

Keleti szomszédunk női kézilabdázói az utolsó, Németország ellen vívott középdöntős mérkőzésükön tiltakoztak volna ezekkel a pólókkal, de az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) által kilátásba helyezett drasztikus büntetések miatt végül a szurkolók viselték őket.

A 32 éves beálló könnyek között nyilatkozott a kialakult helyzetről a román sajtónak.

Telnek-múlnak az évek és rendre ugyanez történik. Az olimpiára való kijutás is a játékvezetői hibákon ment el. Ez rendkívül frusztráló, hiszen itt már nem csak a kézilabdáról van szó. Mi értelme van annak, hogy áldozatokat hozunk, miközben minden a színfalak mögött dől el? [… Szerettünk volna tiltakozni, de nem engedték meg nekünk. Biztos vagyok benne, ha a franciák vagy a norvégok lettek volna a mi helyünkben, ők megkapták volna az engedélyt" – fejezte ki csalódottságát Crina Pintea.

„Tiltakozni akartunk, de kis híján hibát követtünk el. A szurkolókon látott trikókkal akartunk kivonulni a pályára, hogy megfogalmazzuk az üzenetünket, de ezzel egyéves, minden versenysorozatból való kitiltást kockáztattunk” – nyilatkozott az esetről a Gazeta Sporturilornak Viorel Mazilu, a Román Kézilabda-szövetség (FRH) főtitkára.

Mint azt korábban megírtuk, a Montenegró ellen 35–34-re elveszített mérkőzés után a román csapat sztárja, Cristina Neagu, valamint Florentin Pera szövetségi kapitány is élesen kritizálta a találkozón közreműködő osztrák játékvezetői páros ténykedését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik