Női kézi: Azért a négy meg az öt BL-siker között van különbség – Bulatovics

R. E. B.R. E. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.09. 15:11
null
Bulatovics játékkal akarja befejezni (Fotó: Török Attila)
Katarina Bulatovics most úgy érzi, plusz egy év túl sok lenne, az ötödik Bajnokok Ligája-trófea vonzásában viszont néhány hónapig még folytatja a Győri ETO női kézilabdacsapatánál.

A Győrben játszó Katarina Bulatovics – ahogyan a Siófokot erősítő Andrea Kobetic – úgy érezte, egyszerűen nem lehet ilyen csonka, félbevágott idénnyel befejezni pályafutását, így a montenegrói jobbátlövő nemrég szeptember közepéig meghosszabbította szerződését a Győri Audi ETO-val.

NEM KELLETT GYŐZKÖDNI

DANYI Gábor, a Győr edzője: „Nem kellett győzködni, rövid beszélgetés során egyeztünk meg arról, hogy marad és segíti a csapatot. A Bajnokok Ligája négyes döntője lehetőséget ad neki arra, hogy szép eredménnyel zárja le pályafutását. Mondhatom, régi keletű és bizalmas a kapcsolatunk, hihetetlen profizmus jellemzi, és bár sok mindent megnyert, nincsenek sztárallűrjei. A több csapattal aratott négy BL-sikere mutatja az alkalmazkodóképességét, a játéktudását és a szellemiségét, örült, hogy számolok vele, motiválja az ötödik trófea.”

Edzőmmel, Danyi Gáborral egyetértettünk abban, nem így kellene felhagynom a kézilabdával – fogalmazott a 35 éves jobbátlövő. – Kezdetben nehezen éltem meg, hogy ilyen kurtán-furcsán vége lett az idénynek, de aztán rájöttem, nincs értelme ezen siránkozni, el kell fogadni, úgysem tudok mit csinálni. Aztán amikor eldőlt, hogy a tervek szerint megrendezik szeptemberben a Bajnokok Ligája négyes döntőjét, megörültem, hiszen ez nekem is lehetőséget adott arra, hogy játékkal fejezhessem be a pályafutásomat.”

Azt kategorikusan kijelentette, egy év már túl hosszú idő, így a világjárvány miatt letett arról, hogy Montenegróval eljusson a 2021-re halasztott tokiói ötkarikás játékokra, és játékosként az olimpia legyen az utolsó kézilabdás élménye. Az viszont hajtja, hogy megszerezze az ötödik BL-trófeáját. Eddig négyszer emelhette magasba a serleget: először a Slagelsével ért a csúcsra (2007), aztán kétszer a Buducsnoszttal (2012, 2015), a kettő között pedig a Győrrel is (2014) ünnepelt.

Az idény kezdetétől arra törekedtem, hogy meglegyen az ötödik – folytatta Bulatovics. – Oké, persze, már nyertem négyszer, de minden siker különleges, és azért a négy meg az öt között van különbség.”

Azt persze a 2012-es olimpián ezüstérmes, ugyanabban az évben Európa-bajnok kézilabdázó sem tagadja, sosem látott és furcsa megoldás, hogy szeptemberben zárják le az előző idényt. Van, aki egy évadban akár két négyes döntőt is játszhat, ha 2021 tavaszán is messze jut csapatával, más pedig úgy léphet pályára a BL végjátékában, hogy egészen mostanáig más együttesben játszott. Hogy ne menjünk messze, a jobbszélső Lukács Viktória a Ferencvárostól, a kapus Silje Solberg meg a Siófoktól érkezik Győrbe és „hullik ölébe” a BL-végjáték, míg a szintén kapus Laura Glauser akár legutóbbi csapata ellen is védhet, hiszen a francia Metz is a nyolc közé jutott.

A tervek szerint szeptember 5–6-án rendezik meg a négyes döntőt, 3-án pedig egymérkőzéses negyeddöntő határoz a final four résztvevőiről, a Győr a CSM Bucuresti-tel találkozik. Ha a járványhelyzet keresztülhúzza a számításokat, októberre tolódik a négyes döntő, ám akkor már nem játsszák le a negyeddöntőket. Csakhogy Bulatovics szeptember közepéig hosszabbított...

Montenegró már koronavírus-mentes, visszatért az élet a normális kerékvágásba, maszkot sem kell viselni, étteremben ebédelhetünk, szóval nem gondolom, hogy a járvány megakadályozná a szeptemberi rendezést, ráadásul most minden normális körülöttem – így a jobbátlövő. – Éppen ezért azt is remélem, hogy nézők előtt játszhatunk, mert nélkülük nagyon más lenne a hangulat. Ha meg mégis októberben rendezik meg? Egyeztetnék róla a klubbal, de nem olyan sok idő az plusz egy hónap.”

Aztán ki tudja, milyen lendületet adna, ha sikerülne megszerezni az ötödik BL-serleget...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik