nemzetisport.hu 2021.01.31 09:01

Női kézi: a CSM fellélegezhet, meglepő átigazolások a láthatáron

Biztató híreket kaptak a Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának játékosai, a román főpolgármester ugyanis ígéretet tett az elmaradt fizetések rendezésére, és hogy a jövőben is meghatározó európai együttesben gondolkodik. Közben lehetséges érkezőkről is írnak már a helyi sajtóban.

 

Emilie Arntzen Bukarestbe igazolhat (Fotó: AFP)

Ami az előzményeket illeti, a bukaresti önkormányzat által pénzelt klub lassan egy éve csak 3-4 hónapos késéssel utalja át alkalmazottai, köztük a játékosok fizetéseit. Ráadásul a korábbi híradások arról szóltak, hogy a szeptemberben megválasztott új főpolgármester, Nicusor Dan számára nem prioritás az előző városvezetés kirakatcsapatának nagyvonalú pénzelése. Ehhez képest meglepő lehetett, amiről a CSM játékosainak beszélt a héten az egyik edzés után.

ProSport beszámolója szerint Dan megerősítette, hogy a költségvetés nem fog csökkenni, mert továbbra is egy európai szinten versenyképes csapatot szeretne, ami jó hírét viszi a fővárosnak. Emellett szeretné elérni, hogy márciusra utolérjék magukat a fizetésekkel, és onnantól fogva mindig idejében érkezzenek az utalások. Az egyórás találkozó során elárulta, a közgyűlés többségének támogatásával biztosított a csapat 2021-es finanszírozása, ugyanakkor szeretnének több magántőkét is bevonni a későbbiekben.

A cikk megjegyzi, a bizonytalan helyzetben a CSM több ígéretes igazolást sem üthetett nyélbe, így a győri Estelle Nze Minko, Béatrice Edwige duóra sem tudott lecsapni. A két francia játékos közül az előbbi már hosszabbított a közelmúltban az ETO-val, utóbbi esetében azonban még nem érkezett hír a közös folytatásról. Ugyanakkor a következő idény keretét felvázoló győri beszámolóban még két kérdőjel szerepelt a beálló posztnál Kari Brattset mellett. Elképzelhető, hogy Edwige esetében csak még nem állapodtak meg a hosszabbításról. A ProSport ugyanakkor hozzáteszi, a legutolsó információk szerint a Győr megegyezett a Minaur Baia Mare svéd válogatott beállójával, Linn Blohmmal.

A CSM-re visszatérve megemlítik, hogy az idény végével a horvát Jelena Grubisic valószínűleg hazatér, és felhagy a játékkal, de távozhat Gabriela Perianu és Laura Moisa is, míg Bianca Bazaliu már alá is írt a Podravkához. Crina Pinteával, Denisa Deduval, Andrea Klikovaccal és Carmen Martínnal viszont hosszabbítani akarnak, míg a többiek érvényes szerződéssel rendelkeznek a következő évre is.

román DigiSport pedig úgy tudja, a Vipers 27 éves norvég balátlövője, Emilie Arntzen már megegyezett a CSM-mel, de nem ő lehet az egyetlen norvég érkező. Moisa helyére Arntzen klubtársát, Malin Aunét nézték ki, de vele még nem sikerült megállapodni. Rajtuk kívül még nyolc játékos szerepel a román klub kívánságlistáján.

2021.09.26 15:09:41

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A második félidőben állva hagyta az ETO az oroszokat, és iskolajátékkal nyert.

2021.09.25 15:35:42

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Bíró emberfeletti teljesítményére és Bölk góljaira alapozva jöhetett létre a történelmi FTC-siker.

2021.09.23 18:07:44

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Néha zseniálisan, néha csapnivalóan kézilabdázott a magyar csapat a BL-ben, Dujsebajevék ellen ennyi kevés volt.

2021.09.22 18:07:10

Kézilabda R. Gy.

A biztos hazai győzelem mellett megszületett a Pick Szeged 6000. gólja a BL-ben.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.