nemzetisport.hu
2021.01.31 09:01

Női kézi: a CSM fellélegezhet, meglepő átigazolások a láthatáron

Biztató híreket kaptak a Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának játékosai, a román főpolgármester ugyanis ígéretet tett az elmaradt fizetések rendezésére, és hogy a jövőben is meghatározó európai együttesben gondolkodik. Közben lehetséges érkezőkről is írnak már a helyi sajtóban.

 

Emilie Arntzen Bukarestbe igazolhat (Fotó: AFP)

Ami az előzményeket illeti, a bukaresti önkormányzat által pénzelt klub lassan egy éve csak 3-4 hónapos késéssel utalja át alkalmazottai, köztük a játékosok fizetéseit. Ráadásul a korábbi híradások arról szóltak, hogy a szeptemberben megválasztott új főpolgármester, Nicusor Dan számára nem prioritás az előző városvezetés kirakatcsapatának nagyvonalú pénzelése. Ehhez képest meglepő lehetett, amiről a CSM játékosainak beszélt a héten az egyik edzés után.

ProSport beszámolója szerint Dan megerősítette, hogy a költségvetés nem fog csökkenni, mert továbbra is egy európai szinten versenyképes csapatot szeretne, ami jó hírét viszi a fővárosnak. Emellett szeretné elérni, hogy márciusra utolérjék magukat a fizetésekkel, és onnantól fogva mindig idejében érkezzenek az utalások. Az egyórás találkozó során elárulta, a közgyűlés többségének támogatásával biztosított a csapat 2021-es finanszírozása, ugyanakkor szeretnének több magántőkét is bevonni a későbbiekben.

A cikk megjegyzi, a bizonytalan helyzetben a CSM több ígéretes igazolást sem üthetett nyélbe, így a győri Estelle Nze Minko, Béatrice Edwige duóra sem tudott lecsapni. A két francia játékos közül az előbbi már hosszabbított a közelmúltban az ETO-val, utóbbi esetében azonban még nem érkezett hír a közös folytatásról. Ugyanakkor a következő idény keretét felvázoló győri beszámolóban még két kérdőjel szerepelt a beálló posztnál Kari Brattset mellett. Elképzelhető, hogy Edwige esetében csak még nem állapodtak meg a hosszabbításról. A ProSport ugyanakkor hozzáteszi, a legutolsó információk szerint a Győr megegyezett a Minaur Baia Mare svéd válogatott beállójával, Linn Blohmmal.

A CSM-re visszatérve megemlítik, hogy az idény végével a horvát Jelena Grubisic valószínűleg hazatér, és felhagy a játékkal, de távozhat Gabriela Perianu és Laura Moisa is, míg Bianca Bazaliu már alá is írt a Podravkához. Crina Pinteával, Denisa Deduval, Andrea Klikovaccal és Carmen Martínnal viszont hosszabbítani akarnak, míg a többiek érvényes szerződéssel rendelkeznek a következő évre is.

román DigiSport pedig úgy tudja, a Vipers 27 éves norvég balátlövője, Emilie Arntzen már megegyezett a CSM-mel, de nem ő lehet az egyetlen norvég érkező. Moisa helyére Arntzen klubtársát, Malin Aunét nézték ki, de vele még nem sikerült megállapodni. Rajtuk kívül még nyolc játékos szerepel a román klub kívánságlistáján.

2022.09.24 17:05:07

Kézilabda nemzetisport.hu

A Metz végig vezetett, volt, hogy nyolc góllal is, végül néggyel bizonyult jobbnak az ETO-nál.

2022.09.24 10:51:49

Kézilabda nemzetisport.hu

Az első félidőben sokkal jobb volt a vendég Brest, de felállt a padlóról az FTC... Hogy nagyon elrontsa a legvégét.

2022.09.22 17:59:40

Kézilabda nemzetisport.hu

Fordulatos első félidő után a másodikban a Nantes tartotta előnyét és öt góllal legyőzte a Szegedet.

2022.09.21 19:56:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Sokkal jobban játszott a magyar csapat, tíz gól is volt a különbség idegenben, hét lett a vége.

2022.09.18 13:33:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A török Kastamonu lelkesen küzdött, de semmilyen gondot nem tudott okozni a győrieknek.