nemzetisport.hu 2013.04.08 09:09 Frissítve: 2015.03.11 02:02

Meztaposás: a ProSport szerint csak vicc volt a címlap

A Nemzeti Sport Lucian Lipovant, a román napilap, a ProSport főszerkesztőjét is megkérdezte az ominózus címlapról, amelyen kiváló román sportolók Görbicz Anita mezével követnek el különböző „csínyeket”, már ha ez annak minősíthető: ki rááll, ki poroltóval fújná le, ki lefelé mutató hüvelykujjal jelez. Íme, a lap reakciója.

 

 
„Egy újságnak minden szavára, gesztusára ügyelnie kell(ene), a prosport azonban ezzel nincs tisztában; nem ügyel semmire, cujkagőzös nacionalizmussal éli mindennapjait, belerondít a világba, s miközben piszkálja az orrát, elmebeteg módon vigyorog, vicsorog az európai normákra” – Buzgó József jegyzete

„Csupán viccnek szántuk, szerettük volna feltüzelni a Valcea játékosait a nagyon fontos meccs előtt. Egészében kell nézni a címlapot, ugyanis nemcsak képek szerepeltek rajta, hanem üzenetek is, amelyeket a román szurkolók küldtek kedvenceiknek. Volt közöttük olyan is, amelyben az állt: »Szeretem a magyarokat, de a mi játékosainkat még jobban.« Semmiféle támadó szándékunk nem volt, sem Görbicz Anita, sem a Győr, sem a magyarok ellen. Nagyon sajnáljuk, hogy rossz érzést keltettünk az emberekben, és elnézést kérünk mindenkitől, akit megbántottunk.”

A bocsánatkérés dicséretes, ám kissé beárnyékolja, hogy a román lap ősszel Van Hitler főcímmel, Louis van Gaal fotójával jelent meg a román–holland labdarúgó Eb-selejtező előtt, tehát nem ez volt a lap első otromba, jó ízlésbe ütköző címlapja. Egyébként a két válogatott márciusi hollandiai összecsapására nem kaptak akkreditációt a ProSport munkatársai…

FELHÁBORODOTT A MAGYAR SPORTTÁRSADALOM: VÉLEMÉNYEK AZ ESETRŐL A HÉTFŐI NEMZETI SPORT 2–3. OLDALÁN!

A ProSport címlapja – a főszerkesztő szerint csupán viccnek szánták (Fotó: ProSport – a pdf elérhető itt)

 

2020.10.28 10:46:23

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Mélyről kapaszkodott vissza a magyar csapat, amely a győztes gólt is megszerezhette volna a legvégén.

2020.10.27 12:57:28

Kézilabda H. D.

A férfi Európai Kézilabdaliga 2020–2021-es idényének adatbankja.

2020.10.26 19:28:20

Kézilabda ROSKA EMESE BOGLÁRKA

Az 1965-ben vb-t nyerő Csenkiné Varga Zsuzsanna minden szavából süt az életszeretet.

2020.10.24 20:51:49

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Így kellene hosszú távú edzéstervet készíteni, versenynaptárt toldozgatni, elmaradt meccsek esetén új, provizórikus időpontokat rögtönözni, nem utolsósorban játékosoknak szerződéseket kínálni. Éltetni a reményt és a kézilabdát.

2020.10.24 15:35:37

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Visszatértek a vírusból felépült játékosok, a továbbjutás szempontjából is fontos meccset nyert az FTC.