BUZGÓ JÓZSEF 2013.04.07 23:57 Frissítve: 2015.03.11 02:02

...proprimitív

Az emberi alávalóság – lásd még a prosport nevű román, úgynevezett sportnapilap minősíthetetlen hangulatkeltését – nem ismer határokat. Több mint ötven éve élek a sportban versenyzőként, edzőként, sportújságíróként, de olyan primitív, sötét lelkű, együgyű megnyilvánulással, mint amilyet ezek az újságírónak csúfolt egyedek elővezettek, még nem találkoztam!

(Fotó: prosport.ro)

Ami viszont még ennél is fájóbb, elfogadhatatlanabb, hogy komolynak hitt, fairnek, sportembernek gondolt román olimpikonok képesek voltak arra, hogy egy csodálatos magyar sportember mezét meggyalázzák. Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy kisebbrendűségi érzéseiket igyekeztek kompenzálni a nagyságrendekkel eredményesebb magyar sporttal szemben!

Nyilván nem saját kútfőből pattant ki mindaz, amit ország-világ előtt produkáltak, valakik, primitív alakok megvezették őket. Egy újságnak minden szavára, gesztusára ügyelnie kell(ene), a prosport azonban ezzel nincs tisztában; nem ügyel semmire, cujkagőzös nacionalizmussal éli mindennapjait, belerondít a világba, s miközben piszkálja az orrát, elmebeteg módon vigyorog, vicsorog az európai normákra. A román prosport senkiházijait nem véletlenül tiltották ki például Hollandiából...

Szomorú, hogy a román sportvezetők, sportolók, az Oltchim Valcea játékosai, edzői, vezetői nem határolódtak el a prosport elmebetegeitől! Tessék elképzelni, ha mindez fordítva történik! Ha csodálatra méltó magyar sportolónőket, például Kovács Katalint, Nagy Tímeát vagy mást kér meg a Nemzeti Sport arra, hogy köpje le, tapossa meg egy román sportoló mezét...

Álnaiv felvetés. Magyarországon ilyen nem fordulhat elő!

Magyar sportolókat olyan aljasságra nem lehet rávenni, amire a prosportnak a sajátjait sikerült. Bizonyára viccesnek, jópofának gondolták, amire vetemedtek. Félek, a gyenge(elméjű), jellemű emberektől. S egyben köszönjük Görbicz Anitáéknak, amit Bukarestben tettek.

Fehérek közt európaiak, sportemberek maradtak.

BUZGÓ JÓZSEF
A Nemzeti Sport főszerkesztője

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.

2019.06.28 17:24:53

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Mi volt az oka, hogy Nagy László Barcelonában „ragadt”, és vonakodott hazajönni?

2019.06.28 17:55:32

Kézilabda PAPP BÁLINT

Az egész idényben két döntetlenjük volt, de férfiasabb, gyorsabb játékkal a jövőben még jobbak lehetnek.