HIRDETÉS
BUZGÓ JÓZSEF 2013.04.07 23:57 Frissítve: 2015.03.11 02:02

...proprimitív

Az emberi alávalóság – lásd még a prosport nevű román, úgynevezett sportnapilap minősíthetetlen hangulatkeltését – nem ismer határokat. Több mint ötven éve élek a sportban versenyzőként, edzőként, sportújságíróként, de olyan primitív, sötét lelkű, együgyű megnyilvánulással, mint amilyet ezek az újságírónak csúfolt egyedek elővezettek, még nem találkoztam!

(Fotó: prosport.ro)

Ami viszont még ennél is fájóbb, elfogadhatatlanabb, hogy komolynak hitt, fairnek, sportembernek gondolt román olimpikonok képesek voltak arra, hogy egy csodálatos magyar sportember mezét meggyalázzák. Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy kisebbrendűségi érzéseiket igyekeztek kompenzálni a nagyságrendekkel eredményesebb magyar sporttal szemben!

Nyilván nem saját kútfőből pattant ki mindaz, amit ország-világ előtt produkáltak, valakik, primitív alakok megvezették őket. Egy újságnak minden szavára, gesztusára ügyelnie kell(ene), a prosport azonban ezzel nincs tisztában; nem ügyel semmire, cujkagőzös nacionalizmussal éli mindennapjait, belerondít a világba, s miközben piszkálja az orrát, elmebeteg módon vigyorog, vicsorog az európai normákra. A román prosport senkiházijait nem véletlenül tiltották ki például Hollandiából...

Szomorú, hogy a román sportvezetők, sportolók, az Oltchim Valcea játékosai, edzői, vezetői nem határolódtak el a prosport elmebetegeitől! Tessék elképzelni, ha mindez fordítva történik! Ha csodálatra méltó magyar sportolónőket, például Kovács Katalint, Nagy Tímeát vagy mást kér meg a Nemzeti Sport arra, hogy köpje le, tapossa meg egy román sportoló mezét...

Álnaiv felvetés. Magyarországon ilyen nem fordulhat elő!

Magyar sportolókat olyan aljasságra nem lehet rávenni, amire a prosportnak a sajátjait sikerült. Bizonyára viccesnek, jópofának gondolták, amire vetemedtek. Félek, a gyenge(elméjű), jellemű emberektől. S egyben köszönjük Görbicz Anitáéknak, amit Bukarestben tettek.

Fehérek közt európaiak, sportemberek maradtak.

BUZGÓ JÓZSEF
A Nemzeti Sport főszerkesztője

2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.