Gyász: mindenki szerette – a DKKA legendás gyúrója előtt tisztelegtek

G. P.G. P.
Vágólapra másolva!
2021.03.26. 12:55
null
Nemcsak a kézilabdás sporttársadalom, egész Dunaújváros gyászolja Bába Mihályt (Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap)
Nemcsak a kézilabdás sporttársadalom, egész Dunaújváros gyászolja Bába Mihályt, a DKKA legendás gyúróját, aki közlekedési balesete után kedden hunyt el.

 

A szerdai edzést követően a dunaújvárosi felnőttkeret és a család közösen gyújtott gyertyát a sportcsarnokban kialakított emlékhelynél a női csapat mellett harminchat évig tevékenykedő Bába Mihály előtt tisztelegve, aki igazi ikon és példakép volt, neve egybeforrt az egyesülettel. Halálhíre megdöbbentette a korábbi játékosokat, vezetőket, edzőket.

„Nagyon megrázott a hír, mindenki által szeretett egyéniség volt. Kiválóan végezte a munkáját, amelyet hivatásának tekintett, mindig csodáltam az elszántságát, amellyel dolgozott” – mondta az edzőlegenda Kiss Szilárd, aki legnagyobb sikereit a Dunaferr-rel érte el, ugyanakkor Bába Mihály a magyar válogatottnál is tagja volt a szakmai stábjának.

„Kedden volt a születésnapom, másnap reggel ez a szörnyű hír fogadott… – fogalmazott Radulovics Bojana, az újvárosi klub ikonja. – Bíztam benne, hogy meg fog gyógyulni, felfoghatatlan, mintha szíven szúrtak volna. Nagyon sok évet töltöttünk együtt, és nem tudok olyan embert, aki ne szerette volna Misit. Mindig jókedvű volt, bármi történt, ő felvidított.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik