Férfi kézilabda El: a Granollers búcsúztatta a Flensburgot!

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.18. 22:31
null
Kiélezett meccsen győzött a Montpellier (Fotó: EHF)
A férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének visszavágóin a Göppingen 31–27-re verte idegenben a Nexét, így kettős győzelemmel jutott tovább, a Füsche Berlin az első mérkőzéses botlás után 30–24-re nyert a Schaffhausen ellen, a Montpellier szoros meccsen, 31–30-ra verte a Sportingot, míg a Granollers nagy meglepetésre simán, 35–27-re győzött a Flensburg otthonában, ezzel elütve a házigazdát a négyes döntőtől.

Az egygólos sikert hozó első meccs után a Flensburg teljesen padlót fogott a hazai találkozójára. Az első félidő végén is már azért küzdött, hogy ne legyen öt gólnál nagyobb a hátrányuk a Granollers ellen és ez a folytatásban csak még rosszabbá vált. A végére a spanyolok nyolc góllal húztak el, így bejutottak a final fourba.

A Montpellier és a Sporting egy ki-ki meccsen találkozott a francia gárda otthonában és az első meccshez méltóan ismét szoros és izgalmas meccset játszottak egymással a csapatok. A franciák ugyan hamar megszerezték a vezetést, amit szépen tartottak, de ellépniük egyszer sem sikerült. Az utolsó percekben egy gólra feljöttek a portugálok, de fordítani már nem tudtak – nyert és továbbjutott a Montpellier.

A Berlin négygólos hátránnyal lépett otthon pályára, amit a meccs során többször is látszott, hogy sikeresen le tud dolgozni. Egy nagyon szoros kezdés után a félidőben kettővel mentek a „rókák” Bartók Donát svájci csapatával, a Kadettennel szemben, és a második játékrészben tovább építették az előnyüket, így kiharcolva a helyüket a négyes döntőben.

A korábbi magyar válogatott jobbátlövő az első meccsen nem szerepelt a Schaffhausen keretében, a visszavágón pedig két gólt szerzett.

Ugyan a Nexe a Göppingen elleni első mérkőzésen majdnem tízgólos vereséget szenvedett, de a második találkozón már nem volt ekkora különbség érezhető a két együttes között. A horvát gárda végig szépen tartotta magát és ugyan a továbbjutásra nem volt esélye, de az utolsó pillanatig hajtott a győzelemért, amitől ezúttal csak három gólra volt. A Göppingen így végül kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé.

FÉRFI EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Montpellier (francia)–Sporting CP (portugál) 31–30 (16–14)
Továbbjutott: a Montpellier, 63–62-vel
Flensburg (német)–Granollers (spanyol) 27–35
(12–16)
Továbbjutott: a Granollers, 65–58-cal
Füsche Berlin (német)–Kadetten Schaffhausen (svájci)
30–24 (17–15)
Továbbjutott: a Füsche Berlin, 63–61-gyel
Nexe (horvát)–Göppingen (német) 27–31 (12–13)
Továbbjutott: a Göppingen, kettős győzelemmel, 63–50-nel

A final four mérkőzéseit május 27-én és 28-án játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik