Férfi kézi: „Világbajnokok, de a csapatvezetés attól még sz.r” – üzent a Barca edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.01. 12:41
null
Xavi Pascual nagyon haragszik a dánokra (Fotó: AFP, archív)
Éles kritikát fogalmazott meg a világbajnok dán férfi kézilabda-válogatott csapatvezetésével szemben Xavi Pascual, az FC Barcelona vezetőedzője. Az 50 esztendős szakember azt kifogásolta, hogy a dánok semmilyen formában nem közölték a katalán klubbal, hogy Casper Mortensen súlyos térdsérülést szenvedett a vb-n.

 

A 29 éves, 190 centiméter magas balszélsőre február 8-án térdműtét, majd hozzávetőlegesen féléves kihagyás vár, ezért ebben a szezonban már nem léphet pályára – így a Barcelona kénytelen új játékost igazolni a posztjára.

„Nem hívtak bennünket és nem küldtek semmilyen levelet. Nem úgy, mint ahogy általában szoktak, vagy amikor kikérik a játékosokat a nemzeti együtteshez. Lehet, hogy ők a világbajnokok, de a csapatvezetésük attól még sz.r” – fejtette ki velős véleményét a dánokról Xavi Pascual.

A Barcelona vezetőedzője nemcsak Mortensenre, hanem Cédric Sorhaindóra és Aron Pálmarssonra sem számíthat a következő hetekben sérülés miatt: a francia beálló a lábával bajlódik és másfél hónapig nem játszhat, míg az izlandi átlövő izomsérüléssel dőlt ki a sorból három hétre.

A katalánok pénteken és jövő szerdán bajnoki meccset vívnak, majd február 9-én Veszprémben lépnek pályára a Bajnokok Ligájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik