Férfi kézi: hazatér Veszprémből a szélső – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 10:10
null
Sajtóhírek szerint Manuel Strlek nyáron távozik Veszprémből (Fotó: Dömötör Csaba)
A horvát Sportske novosti értesülései szerint nyáron távozik a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatától a horvát válogatottal olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes balszélső, Manuel Strlek, aki a Nexénél folytathatja pályafutását.

A lap interjút készített a kiváló formának örvendő, az NB I-ben 43, a Bajnokok Ligájában 37 gólnál járó balszélsővel, aki arról beszélt, a Telekom Veszprémmel többet vártak a mostani idénytől, de valamiért az elmúlt évadok dolgai megismétlődnek.

„A világbajnokság után időbe telt, mire ismét formába lendültünk, emellett megsérült egy fontos játékosunk, Jahja Omar, s két olyan meccset veszítettünk el, melyeket nem lett volna szabad, az elsőt Zágrábban, a másodikat a GOG ellen hazai pályán, ez a négy pont a fő oka annak, hogy Párizsban nem a csoportelsőségért játszottunk” – fogalmazott a Veszprémbe 2018-ban a lengyel Kielcétől érkező Strlek, aki annak ellenére is úgy gondolja, hogy jó csapatuk van, hogy nem úgy sikerült a csoportkör, ahogy szerették volna.

A Sportske novosti rákérdezett Strleknél, hazatér-e, ugyanis terjed a pletyka, hogy a következő idénytől a Nexe mezét viseli a balszélső.

„Erre még nem tudok mit mondani. Nem hiszem, hogy itt az ideje. Úgy gondolom, hogy a hangsúlyt a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőre kell helyezni” – mondta ezzel kapcsolatban Strlek, mire a lap azt írta: a balszélső nem erősítette meg, de nem is tagadta az átigazolást, s az egyik legjobb horvát játékosnak Nasicében kellene játszania, mert ez nagyon sok pluszt adna a horvát kézilabdának.

A Telekom Veszprém egyébként 2022 nyarán az izlandi Bjarki Már Elíssonnal erősített balszélső poszton, s idén nyáron érkezik a Montpellier-től a 29 éves francia Hugo Descat is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik