Férfi kézi: Azt hittem, azzal a góllal nyertünk – Lékai Máté

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2021.12.25. 15:33
Van ennél reménytelenebb helyzet? Huszonegy másodperc van hátra a 2012-es londoni olimpia férfi kézilabdatornájának negyeddöntőjéből, Izland vezet eggyel a magyar válogatott ellen, náluk a labda és kapnak egy hetest. De Fazekas Nándor kivédi, Lékai Máté pedig már az ellenfél kapujánál, s belövi! Tízrészes videósorozatunk – amelyben sportolók idéznek fel emlékezetes győzelmeket, pillanatokat az elmúlt évekből, évtizedekből – negyedik részében a klasszis irányítóval nézzük végig ezeket a thrillerbe illő jeleneteket. 

Mint ismert, a magyar féfi kézilabda-válogatott végül kétszeri hosszabbítás után győzte le 34–33-ra Izlandot, bár Lékai Máté azt hitte, hogy a rendes játékidő utolsó másodperceiben lőtt gólja már győzelmet ért. Videónkban azt is elmondja, hogy az oktatófilmekbe azért nem kerül be ez a találat, hiszen az egyenes félmagasat lőtte, amiről tanítják is, hogy ne tegye senki! Emellett azt is visszanézzük vele,mi történt a mérkőzés közben Eton Dorneyban, a kajak-kenu versenyek helyszínén.bár Lékai Máté azt hitte, hogy a rendes játékidő utolsó másodperceiben lőtt gólja már győzelmet ért. Videónkban azt is elmondja, hogy az oktatófilmekbe azért nem kerül be ez a találat, hiszen az egyenes félmagasat lőtte, amiről tanítják is, hogy ne tegye senki! Emellett azt is visszanézzük vele,mi történt a mérkőzés közben Eton Dorneyban, a kajak-kenu versenyek helyszínén.

Nézze meg az Izland elleni negyeddöntő legfontosabb pillanatait! (megtekintés átkattintás után a YouTube-on)


Mígaz első részben Lisztes Krisztiánnal repültünk vissza az időben 1995-be,a másodikbanHárspataki Gáborral idéztük fel a tokiói olimpia egyik legemlékezetesebb pillanatát,a harmadikban pedigNagy Viktornak„ma nem” lehetett gólt lőnia 2013-as vízilabda vb-n. December 26-án ismét egy friss emlék kerül terítékre, hiszen a kajakos Tótka Sándorral nézzük vissza, hogyan lett olimpiai bajnok Tokióban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik