Férfi kézi: a Veszprém lecsapna a Hamburg légiósaira - sajtóhír

Vágólapra másolva!
2014.05.14. 14:22
null
Canellas (a labdával) sorsa is bizonytalanná válhat a HSV problémái miatt
A Hamburger Morgenpost beszámolója szerint az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata érdeklődik a pénzügyi problémával küzdő HSV két légiósa, Joan Canellas és Andreas Nilsson iránt.

Mint korábban beszámoltunk róla, a HSV nehéz helyzetbe került, miután lemondott a klub elnöke, Andreas Rudolph. Az elmúlt napokban sem történt változás, márpedig a klubnak a hírek szerint tízmillió eurós fedezetet kell bemutatnia a német klublicenc megszerzéséhez. Ki távozik? Kit engedhet meg magának a klub? Jelenleg ehhez hasonló kérdések foglalkoztatják a BL-címvédőért aggódókat. Rudolph a beszámolók alapján a hétvégén találkozott a játékosokkal, de azóta sem jelentkezett, pedig addig nehezen tud bármerre is mozdulni a likviditási problémával küzdő klub.

„Nem tudok tervezni, mert nem tudom, kivel számolhatok” – nyilatkozta Martin Schwalb, a HSV vezetőedzője.

„Ha a klub túléléséről van szó, az a mi egzisztenciánkat is befolyásolja” – tette hozzá Stefan Schröder, a csapat jobbszélsője.

Ebben a helyzetben megindultak a találgatások, az értékes játékosokat pedig több klub is megkörnyékezi. A lap arról írt, hogy a Veszprém a 27 éves spanyol irányító-átlövő, Joan Canellas és a 24 esztendős svéd beálló, Andreas Nilsson iránt érdeklődik.

„Nem ezt vártam, amikor Németországba jöttem. Nem tudjuk, hogyan alakul a klub jövője. Több klub is érdeklődik irántam, de szerintem ez így van a többiek esetében is” – idézik Canellast, aki 2013-ban érkezett a HSV-hez az Atlético Madrid csődje után, és a szerződése még 2017-ig érvényes, de az adott helyzetben semmit nem lehet biztosra venni. Nilsson kontraktusa jövő nyáron járna le.

Canellas mellett Nilssont is szóba hozták a Veszprémmel.

„Mindketten világklasszis játékosok, de jelenleg szerződés köti őket a Hamburghoz” – kommentálta a hírt Hajnal Csaba, a Veszprém sportigazgatója.

Hivatalosan csütörtökön várható döntés a licencről, jelen helyzetben semmi biztatóra nem számíthat a HSV.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik