Pesmalbek: Jöhet az Aalborg, be akarunk jutni a final fourba!

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 06:45
null
A Telekom Veszprém a visszavágón is hét góllal nyert a Pick Szeged ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája playoffjában. Jöhet az Aalborg a final fourért – többek között erről is beszélt Dragan Pesmalbek az NSO Tv-nek.

„Nem lehet kijelenteni, hogy a párharc már Szegeden eldőlt, az csak az első félidő volt. Ma úgy akartunk kezdeni, hogy a Szegednek ne adjunk okot a reményre. Hazai közönség előtt mindenképpen nyerni akartunk, s ez végül jó játékkal sikerült: a támadásunk és a védekezésünk is jól működött, a kapusaink is remekeltek, minden összejött”– értékelt Dragan Pesmalbek az után, hogy összesítésben tizennégy gólos különbséggel múlta felül a Telekom Veszprém a Pick Szegedet a férfi kézilabda BL negyeddöntőbe jutásért játszott párharcában. 

A beálló az NSO Tv-nek a nyolc közötti ellenfélről, az Aalborgról is beszélt, úgy fogalmazott, készen állnak rájuk, s mivel be akarnak jutni a final fourba, mindent megtesznek, hogy legyőzzék a dánokat. Videónkban az is szóba kerül, jelenthet-e bármit, hogy ez a Szegednek sikerült a csoportkörben, illetve arra is kitér, előnyt jelent-e, hogy a Veszprém kezd itthon. 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
TELEKOM VESZPRÉM–OTP BANK-PICK SZEGED 39–32 (19–15)
Veszprém, 5057 néző. V: Marín, García (spanyolok)
VESZPRÉM: Corrales – VAJLUPAU 8 (1), REMILI 3, Fabregas 3, Ligetvári, el-Dera, Descat 1. Csere: Jensen (kapus), J. Omar 4, Casado 2, A. NILSSON 3, PESMALBEK 6, SANDELL 4, Mahé, Koszorotov 1, ELÍSSON 4. Edző: Momir Ilics
SZEGED: Mikler – Sostaric 4 (2), GARCIANDIA 6, Bombac, Bánhidi 1, Szita 3, Frimmel 3. Csere: NAGY M. (kapus), Kalaras, Gaber 2, Stepancic 3, MARTINS 8, Mackovsek, Jelinic 2, Szilágyi. Edző: Kárpáti Krisztián
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–0. 10. p.: 6–5. 20. p.: 12–8. 26.p.: 18–12. 35. p.: 23–16. 42. p.: 28–20. 48. p.: 29–25. 52. p.: 32–25. 57. p.: 36–30
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 76–62-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics: – Boldogok vagyunk, hogy sikerült továbbjutnunk. Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, minden játékos hatvan percen keresztül küzdött a pályán. Büszke vagyok a játékosaimra, többet nem szeretnék elmondani a találkozóról.
Kárpáti Krisztián: – Megérdemelten jutott tovább a Veszprém. Ennyi technikai hibával lehetetlen egy ilyen jó csapatot legyőzni. Szerettük volna ledolgozni a hátrányunkat, így belementünk egy futós mérkőzésbe, ez a hazaiaknak kedvezett. Voltak fellángolásaink, azonban a veszprémiek mindkét meccsen jobbak voltak nálunk. A folytatásban fizikailag és mentálisan is javulnunk kell. A Magyar Kupában és a bajnokságban próbáljuk majd bebizonyítani, hogy tudunk mi ennél jobban is kézilabdázni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik