„Félig már ünnepelhetünk” – a svéd kapitány a mieink elleni vereség után

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2024.04.13. 14:06
Tomas Axnér elismerte, jobb volt a magyar csapat (Fotó: Kovács Péter)
Furcsa leírni, mégis így van: a svéd női kézilabda-válogatott a mieinktől elszenvedett veresége ellenére igen közel került a párizsi olimpiához, már csak a britek papírforma szerinti legyőzése választja el őket a részvételtől. Tomas Axnér, a skandináv csapat szövetségi kapitánya elmondta, a hajrában már azt tartották szem előtt, hogy a számukra kedvező maradjon a gólkülönbségük.

 

A svédek a japánok elleni hétgólos győzelmüknek köszönhetően kedvező helyzetből várhatták a mieink elleni mérkőzést a debreceni olimpiai selejtezős csoportban. A péntek esti találkozón ugyan 28–25-re kikaptak Golovin Vlagyimir együttesétől, azonban ha vasárnap legyőzik a jóval gyengébb briteket, biztos olimpiai résztvevők, ugyanis nem létezik olyan forgatókönyv, hogy a mieink és a japánok egyszerre megelőzzék őket a tabellán.

A magyarok erősek voltak, keményen támadtak, és jól kezdték a meccset, mi pedig nem – ismerte el Tomas Axnér a hivatalos sajtótájékoztatón. – A csarnokban elképesztő volt a hangulat, és jól tudjuk mi is, milyen hazai pályán szerepelni, a saját szurkolóink mennyit számítanak, nem könnyű így játszani egyik ellenfélnek sem. Nem örülök az eredménynek, de előző nap is játszottunk egy kemény meccset Japán ellen, és huszonnégy óra alatt nem tudtunk tökéletesen regenerálódni, nem volt a játékunkban elég átütő erő. Tudatában voltunk, hogy héttel nyertünk Japán ellen, a hajrában már arra is figyeltünk, hogy a gólkülönbségünk pozitív maradjon. A magyarok jobbak voltak, megérdemelték a győzelmet, számunkra pedig egyszerű a képlet, meg kell vernünk a briteket, és kint vagyunk az olimpián.”

Utóbbi gondolatot fűzte még tovább Axnér a svéd médiának: „Világos, hogy félig már ünnepelhetünk. A fogadóirodáknál sem lehet már arra tenni, hogy lemaradunk az olimpiáról, és természetesen én is hasonlóan gondolom. Anélkül, hogy túlságosan leszólnám a briteket, el kell ismerni, hogy Európa leggyengébb csapatai közé tartoznak, talán a világon is.”

Linn Blohm (jobbra) szerint Kuczora Csenge sok gondot okozott a svédeknek az első félidőben (Fotó: Kovács Péter)

A Győrben légióskodó Linn Blohm sportszerűen kiemelte az ETO-s szélsők kiváló játékát is:

Az első félidőben nem volt valami acélos a védekezésünk, Kuczora Csenge azt csinált, amit akart, a második játékrészben már jobban meg tudtuk állítani. Ekkor viszont a széleken akadtak problémáink, győri csapattársaim sok gólt lőttek nekünk ebből a pozícióból. Pedig jó periódussal kezdtük a második félidőt, azonban nehéz a magyar csapat ellen Magyarországon játszani. Most nem sikerült nyernünk, de továbbra is jó esélyünk van a kijutásra, ehhez még le kell győznünk a briteket” – mondta lapunknak a mind a négy lövését gólra váltó beálló. 

A mieinknek akár egy négygólos vereség is beleférhet Japán ellen a vasárnapi záró meccsen, azonban a magyar csapat tagjai már a torna előtt többször is hangsúlyozták, hogy minden mérkőzést meg akarnak nyerni hazai közönség előtt. 

 

NŐI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA
1. CSOPORT, 2. FORDULÓ
SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 25–28 (11–15) 
Debrecen, Főnix Aréna, 3679 néző. Vezette: Kuttler, Merz (németek)
SVÉDORSZÁG: BUNDSEN – Hagman 4 (3), Dano 1, Lindqvist 1, Blohm 4, Roberts, Hansson 1. Csere: Eriksson (kapus), CARLSON 7, Lundström, Hvenfelt 1, Axnér 1, Thorleifsdóttir 4, Johansson, Strömberg 1. Szövetségi kapitány: Tomas Axnér
MAGYARORSZÁG: BÖDE-BÍRÓ – GYŐRI-LUKÁCS 6, KLUJBER 7 (2), Vámos P. 1, Füzi-Tóvizi, KUCZORA 8 (1), Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Janurik (kapus), Papp N., Debreczeni-Klivinyi 2, Bordás 1, Simon P. 1, Márton G. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir
Az eredmény alakulása. 7. perc: 1–4. 17. p.: 7–7. 23. p.: 8–11. 28. p.: 10–14. 35. p.: 15–17. 44. p.: 18–20. 52. p.: 20–24. 58. p.: 24–26.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3

1. MAGYARORSZÁG2277–364
2. Svédország21160–562
3. Japán21171–512
4. Nagy-Britannia2227–920
AZ ÁLLÁS

A 3. (UTOLSÓ) FORDULÓ PROGRAMJA
Április 14., vasárnap
16.45: Nagy-Britannia–Svédország  (Tv: M4 Sport)
19.15: MAGYARORSZÁG–Japán  (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik