Női kézi MK: a Kisvárda simán kiejtette a Vasast idegenben

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.11.15. 20:00
null
A kisvárdaiak örülhettek a Vasas ellen a Magyar Kupában (Fotó: Facebook/Kisvárdai KC)
A női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában az Érd idegenben nyert 38–25-re a PTE Peac-Sipo ellen, míg a Kisvárda a Vasas vendégeként győzött 36–24-re. A NEKA fordulatos összecsapáson 24–23-ra legyőzte a Kozármislenyt, a Békéscsaba pedig 35–29-es sikert aratott Orosházán.


A Kisvárda ellenállhatatlanul kezdett a Vasas vendégeként, az első negyedórában kétszer annyi gólt szerzett, mint a fővárosi alakulat. A lendület kitartott az első félidő végéig, a szünetben hét góllal – 21–14-re – vezettek a szabolcsiak. A fordulást követően sem adott esélyt a vendégcsapat a Vasasnak a felzárkózásra, sőt a hajrához érve csak még inkább nőtt az olló a két csapat között – a Kisvárda végül rendkívül magabiztosan, 36–24-re nyert.

Hasonlóan sima győzelmet aratott az Érd a PTE PEAC vendégeként – bár az első félidő után „csak” négy gól volt a két csapat között, a második játékrészben rálépett a gázpedálra az Érd, s végül 38–25-re felülkerekedett Pécsen.

Az előbb említett továbbjutóknál valamelyest jobban megizzadt a Békéscsaba Orosházán. A vendégek a találkozó elején igencsak elhúztak, de a szünet után az Orosháza a hétgólos hátrányát mínusz négyre csökkentette. Ennek ellenére azért nem esett kétségbe a Békéscsaba, amely 35–29-es eredménnyel csak kivívta a továbbjutást.

Fordulatos mérkőzést hozott a Kozármisleny és a NEKA összecsapása. A hazaiak jól indítottak, az első tíz perc után hárommal is vezettek. A NEKA összekapta magát, s a félidőre nem csupán az egyenlítés, de a vezetés megszerzése is összejött. A második játékrészben fej fej mellett haladtak a csapatok, a rendkívül izgalmas végjátékból pedig a vendégek jöttek ki jobban – utolsó másodperces góllal a NEKA 24–23-ra nyert.

MAGYAR KUPA, NŐK
3. FORDULÓ
PTE PEAC-Sipo–Érd NK 25–38
(15–19)
Vasas SC–Kisvárda Master Good SE 24–36 (14–21)
Kozármisleny KA–NEKA 23–24 (10–12)
Orosházi Kézilabda Akadémia–TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 29–35 (9–16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik