Női kézi: norvég szélső érkezik a Győrhöz nyáron – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.02.13. 16:09
null
Hovden a világ legjobb klubjához igazolt (Fotó: gyorietokc.hu)
Megtörtént, amiről dán sajtóhírekre alapozva írtunk: a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata megállapodott a Viborg világ- és Európa-bajnok norvég szélsőjével, a 26 éves Emilie Hovdennel, aki a nyáron csatlakozik a zöld-fehérekhez, akikkel 2+1 évre szóló szerződést kötött – adta hírül a győriek hivatalos honlapja.

 

A Győri Audi ETO-hoz hosszas tárgyalások után megegyezett a 26 éves kora ellenére már rutinosnak nevezhető Emilie Hovdennel, valamint klubjával, így a szélső nyáron kilép a Viborggal tavaly kötött kétéves szerződéséből, és csatlakozik a zöld-fehérekhez.

„Emilie Hovden teljesítményével már korábban felhívta a figyelmünket, nyomon követtük pályafutását. A fiatal balkezes játékos Norvégiával mindent megnyert az elmúlt két évben, és idén a dán bajnokságban is meggyőzően teljesít. A Viborg anyagi helyzetének instabilitása miatt lehetőségünk nyílt a megszerzésére már idén nyártól. Nagyon örülök, hogy a tárgyalások sikerrel végződtek, és Emilie csatlakozik hozzánk. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan beilleszkedik majd, és eredményes lesz csapatunkkal. Kettő plusz egy éves szerződést írtunk alá” – idézi Endrődi Pétert, a Győri ETO Kft. ügyvezetőjét a gyorietokc.hu.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy Győrbe igazolhatok nyáron. Jól ismerem az ETO-t, hiszen a világ legjobb klubjáról van szó. Több válogatottbeli csapattársam is itt szerepel, és nagyon jókat hallottam tőlük is. Nyilván hatalmas bizonyítási vágy van bennem, szeretném a teljesítményemmel majd meghálálni a bizalmat. Örülök, hogy nyártól ETO-játékos lehetek, szeretnék minden fronton kimagaslót nyújtani a csapat tagjaként” – mondta Emilie Hovden a klub honlapjának.

Az érintett tagja volt a 2021-ben világbajnokságot, valamint 2022-ben Európa-bajnokságot nyerő norvég válogatottnak. Nevelőegyesülete, a Fana mellett a Molde és a Storhamar színeiben szerepelt hazájában, majd tavaly igazolt a dán Viborghoz, ahonnan egy idény után távozik.

Hovden nyári érkezése mindenesetre több kérdést is felvet, hiszen az ETO idénhosszabbított három évvel Győri-Lukács Viktóriával, míg poszttársa, Faluvégi Dorottya szerződése is érvényes a következő idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik