Női kézi: újratárgyalhatják a Győr-elnök végkielégítését – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.03.22. 16:49
null
A hírek szerint Bartha Csaba 60 hónapra, nagyjából 80 millió forintos végkielégítéssel távozhat (Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs)
A gyorplusz.hu úgy tudja, hogy a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO KC idény végén leköszönő elnökének, Bartha Csabának 80 millió forintos végkielégítést szavazott meg az elnökség. A portál azt írja, hogy a klub ellenőrző bizottságának tagja, Morvay László beadványának okán újratárgyalhatják az ügyet.

 

Mi is beszámoltunk a hírről, amely szerint távozik posztjáról az egyaránt 15-szörös magyar bajnok és kupagyőztes, ötszörös Bajnokok Ligája-aranyérmes Győr női kézilabdacsapatának elnöke, Bartha Csaba. A regionális ujszonalunk.com internetes portál március 12-i cikkében azt írta, hogy az ETO élére 2016 augusztusában kinevezett sportvezető (akinek a regnálása során eddig három-három bajnoki, MK- és BL-aranyat nyert az együttes) maga mondott le posztjáról.

A cikk szerint gazdasági társaságot hoznak létre a győri csapat működtetésére, az elnök azonban nem értett egyet az átalakulás egyes részeivel, ezért döntött a távozás mellett. A gyorplusz.hu úgy tudja, Bartha váratlanul kérte az elnökségtől a közös megegyezéssel való távozását, és ezt a polgármester, Dézsi Csaba András tiltakozása ellenére is szavazásra bocsátotta – az indítványt végül az elnökségi többség támogatta.

A győri portál kiemelte, hogy a klub ellenőrző bizottságának tagja, Morvay László a döntéssel szemben beadvánnyal élt, amelyben az is szerepel, hogy Bartha 60 hónapra, nagyjából 80 millió forintos végkielégítéssel távozhat. Morvay az elnökségnek jelezte: „A munkaszerződések közös megegyezéssel történő megszüntetésérőlelőzetes információt az elnökségi tagok nem kaptak, annak pontos tartalmáról, annak anyagi feltételeiről semmilyen információval nem rendelkeztek. Az egy hónapra járó, két szerződés szerinti díjazás sem az elnökség, sem a meghívott ellenőrző bizottsági tagok részére nem volt ismert. Mivel utólagos információ alapján az összeg jelentős mértékű, így azt az ellenőrző bizottságnak is célszerű lett volna napirendre tűznie, megtárgyalnia” – Bartha Csabának tehát úgy állapították meg a végkielégítés díját – a város képviselőinek szavazata nélkül –, hogy annak összege nem volt ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik