Létesítmény: az FTC tulajdonába kerül az épülő népligeti csarnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.30. 11:26
null
Így nézhet ki a kész népligeti csarnok (Fotó: Kocsis Máté/Facebook)
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elárulta, hogy a 2022-es kézilabda Eb-re épülő népligeti multifunkcionális csarnokot a kormány a Ferencváros tulajdonába adja.

 

Gulyás azt is hozzátette, hogy az állami rendezvények elsőbbséget élveznek majd a csarnokban.

Az aréna elsősorban a 2022-es januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Eb-re épül. Pontosan 20 022 fő befogadására lesz alkalmas, nagy koncertek, rendezvények, kiállítások helyszíne is lesz, mindemellett az összes létező teremsportág számára megfelelő szabványokkal rendelkezik majd, ide értve például a kosár- és röplabdát, a jégkorongot, a teniszt és a korcsolyát, de még bizonyos lovas- és motorosversenyeket is.

Kubatov Gábor korábban elárulta, csak úgy vállalják a Népligetben épülő multifunkcionális csarnok üzemeltetését, ha nyereségesen működtethető. A Ferencváros elnökének elmondása szerint ettől a döntéstől függött, hogy a Fradiváros keretében építenek-e egy új, 8000 néző befogadására alkalmas kézicsarnokot – a legújabb fejleményt figyelembe véve ekkorára nem lesz szükség.

A létesítmény látványterveit itt tekintheti meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik