A DVSC nyerte az idegek harcát a Népligetben

Vágólapra másolva!
2011.05.01. 16:59
null
A debreceniek nagy csatában harcolták ki a döntőbe jutást (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
A női kézilabda NB I elődöntőjének harmadik mérkőzésén  az FTC-Rail Cargo Hungaria 19–15-ös félidei vezetés után izgalmas végjátékban 29–29-re végzett a rendes játékidőben a DVSC-Korvexszel, így következtek a hétméteresek. Az idegek harcát a debreceniek bírták jobban, büntetőkkel legyőzték a zöld-fehéreket, s ezzel bejutottak a fináléba. A fináléban a Győri Audi ETO KC lesz az ellenfele.

A két csapat kiélezett párharcot vívott egymással az elődöntőben, s eddig mindig az idegenben szereplő csapat diadalmaskodott. A döntőbe jutás egyben Bajnokok Ligája-indulást is ért a győztes csapatnak.

Kapkodva kezdett a két együttes, de a vendégek higgadtak le hamarabb, és három góllal is el tudtak húzni. A Fradi lassabban tudott megnyugodni, a Loki emberhátrányban is eredményes tudott lenni. Pastrovics Melinda feljavuló kapusteljesítményével zárkóztak a zöld-fehérek, és az időkérés után át tudták venni a vezetést.

Az első félidő mindkét oldalon hibákkal kezdődött, amiből a Debrecen eszmélt előbb. Juhász Gabriella két gyors góljával máris 2–0-ra vezetett a DVSC.

Ezek után sokáig felváltva estek a gólok, majd a 11. percben egyenlített az FTC (8–8). Továbbra is fej fej mellett haladtak a csapatok, úgy tűnt, egyiknek sem sikerül ellépnie a másiktól.

A 19. percben aztán szűk tíz percre leállt a debreceni góltermelés, amiben elévülhetetlen érdemei voltak Pastrovics Melindának, a zöld-fehérek kapusának. Ekkorra már Triffa Ágnes is bemutatott jó néhány védést, a kritikus tíz percben azonban nem tudta megállítani a Fradi rohamait.

Az első játékrész végére aztán megtört a debreceni gólcsend, ám a szünetre így is négygólos FTC-vezetéssel vonulhattak el a csapatok.

A második félidőben éles váltás következett: ismét gyors debreceni gólok születtek, a 38. percben pedig ki is egyenlített a DVSC. Innentől felváltva lépett el az egyik csapat 2-3 góllal, a végére pedig döntetlent mutatott az eredményjelző: jöhettek a hétméteresek.

Abban aztán a Debrecen kezdett jobban, miután Sopronyi Anett bedobta a magáét, Tomori Zsuzsanna és Zácsik Szandra viszont hibázott. Utána Szamoránsky Piroska és Szarka Adrienn hiába talált be, Bognár Barbara, Bogdanovics Annamária és Mörtel Renáta nem rontott, így a DVSC jutott be a döntőbe, amelyben a Győr lesz az ellenfele. A Ferencváros a bronzéremért folytathatja, valamint közben a KEK-döntőben a spanyol Alicantéval játszik.

KÖSTNER: AZ EZÜSTÖT SENKI SEM VEHETI EL TŐLÜNK!

 

NŐI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–DVSC-KORVEX 29–29 (19-15) – hétméteresekkel 2–4
Népliget, 1200 néző. V: Bonifert, Oláh
FTC: PASTROVICS – Kovacsicz 4, Tomori 5, SZUCSÁNSZKI 8 (6), SZAMORÁNSKY P. 5, Zácsik 3 (1), Szádvári 3. Csere: Abramovics (kapus), Balogh Barbara, Trufán 1, Németh Cs., Szamoránsky A., Szarka A.
DVSC: TRIFFA – Csáki 3, Sopronyi 1, Szabó V. 2, BOGDANOVICS 5, Hornyák D. 3, JUHÁSZ G. 3. Csere: KISS É. (kapus), Borbás 2, BOGNÁR 5, MÖRTEL 4 (2), Bulath 1, Dakos, Slakta, Kazai
Az eredmény alakulása.2. p.: 0–2. 7. p.: 4–7. 11. p.: 8–8. 19. p.: 11–12. 26. p.: 18–12. 34. p.: 19–18. 38. p.: 20–20. 44. p.: 24–22. 48. p.: 24–25. 57. p.: 27–27
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 3/2
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2–1 a DVSC javára
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: Küzdelmes mérkőzésen a szerencsésebb csapat győzött, de egyáltalán nem érdemtelenül. Gratulálok a Debrecennek, nekünk most már a KEK-döntőre kell készülnünk.
Köstner Vilmos: Akármilyen rossznak látszunk, az újabb hetespárbajjal megszerzett – legalább – ezüstérem feledtet minden nehézséget. Ezt az anyák napi sikert elhunyt édesanyám emlékének ajánlom.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik