A norvégokat biztos, a franciákat talán elkerüljük a nyolc között

Vágólapra másolva!
2007.12.10. 18:42
Magyarország az első három hely valamelyikén zárja a I. csoportban a franciaországi női kézilabda-világbajnokság középdöntő-szakaszát. Csoportelsőség esetén a házigazda francia csapat lesz az ellenfél a negyeddöntőben, egyébként pedig vagy a címvédő orosz vagy az angolai csapaton át vezet az út az elődöntőbe. A norvégokat már elkerüljük, az biztos.
Tóth Tímea a románok ellen parádésan játszott
Meggyesi Bálint
Tóth Tímea a románok ellen parádésan játszott
Tóth Tímea a románok ellen parádésan játszott
Meggyesi Bálint
Tóth Tímea a románok ellen parádésan játszott

Sokak szerint hiába lehetne csoportelső a magyar válogatott – amennyiben legyőzné a Koreai Köztársaság együttesét, a román csapat pedig a németet – ez a variáció a legkevésbé vonzó Németh András alakulatának.

Az ok egyszerű: a csoportelső a franciákkal kerül össze az elődöntőben, és – így mondják – mérget lehet venni arra, hogy a házigazdák a bíróktól olyan hátszelet kapnak majd a nyolc között, hogy csapat legyen a talpán, amelyik megveri őket.

A norvég válogatott már biztos első az I-es csoportban, így nem kerülhet össze a mieinkkel a negyeddöntőben, ellenben az orosz és az angolai együttes annál inkább szembejöhet.

Számolgatni nemcsak azért lehetetlen, mert az Angola–Oroszország és a Koreai Köztársaság–Magyarország öszecsapás egy időben kezdődik, hanem azért is, mert a Románia–Németország meccset a miénk után rendezik.

Ha a németek nyernek, ők a csoportelsők, ha nem, akkor viszont megint többféle variáció lehetséges.

A koreaiak biztosan nagyon küzdenek majd, mert csak győzelemmel van esélyük a negyeddöntőre.

Nagyon bonyolult tehát a helyzet, és a legtöbben talán arra vágynak, hogy Angola legyen az ellenfél a nyolc között. Inkább, mint a címvédő oroszok vagy a házigazda franciák.

Ami a magyarok játékát illeti, a románok ellen Tóth Tímea ragyogó formája döntőnek bizonyult, mint ahogyan az is, hogy a védekezés középen rendkívüli mértékben feljavult a második félidőben.

A Pálinger, Görbicz, Tóth, Mehlmann kvartett akár világverő négyes is lehet, de ehhez az kell, hogy Mehlmann Ibolya produkciója ugrásszerűen feljavuljon.

A fizikai adottságait tekintve potenciális nyerő embernek tekintett dániai légiós távolról egyelőre nem dob jól (28 lövésből 8 gól), de ha elkapja a ritmust, a szerepe ugyanúgy meghatározó faktor lehet, mint Tóth Tímeáé Románia ellen.

Ami szombaton és vasárnap történt Dijonban, az mindenesetre biztató.

Németh András még a tatai edzőtáborozás idején megmondta, hogy válogatottunknak a negyeddöntőre kell csúcsformába lendülnie, ezt szem előtt tartva pedig még jobb kézilabdára számíthatunk a lányoktól.

Folytatás kedden a dél-koreaiak ellen, majd utazás Párizsba, ahol kezdődik a tánc, a világbajnokság egyenes kieséses szakasza.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik