Küzdelem lesz a javából

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.09.07. 21:27
Címkék
A fradista Kovács (képünkön fehér mezben) és a gyôri Kindl kôkemény csatája
A fradista Kovács (képünkön fehér mezben) és a gyôri Kindl kôkemény csatája
A fradista Kovács (képünkön fehér mezben) és a gyôri Kindl kôkemény csatája
A fradista Kovács (képünkön fehér mezben) és a gyôri Kindl kôkemény csatája
A fradista Kovács (képünkön fehér mezben) és a gyôri Kindl kôkemény csatája
A fradista Kovács (képünkön fehér mezben) és a gyôri Kindl kôkemény csatája
Komoly esély van arra, hogy az utóbbi esztendők kétesélyes aranycsatája kibővül a jövő szerdán kezdődő női bajnokságban. A már megszokott Herz-FTC, Dunaferr pároson kívül ugyanis komolyan bejelentkezett az első helyre a Győri Graboplast ETO KC és a székesfehérvári Cornexi-Alcoa is. Így pedig már a dobogó is szűk lesz, hiszen a szép terveket szövögető kvartett egyik tagja érem nélkül lesz kénytelen befejezni a bajnokságot. A nyári felkészülés időszakában egyik bajnokságra törő együttesnél sem kímélték magukat a játékosok. Kemény edzések, hosszú utazások, rengeteg mérkőzés szerepelt mindenütt a programban.
A bajnok ferencvárosiak célja egyértelműen a címvédés. A zöld-fehéreknél immáron egy évtizede dolgozó Németh András példátlan sikersorozatot tudhat maga mögött, ráadásul a csapat az elmúlt szezonban nagyon közel állt ahhoz, hogy feljusson az európai klubkézilabda csúcsára, azaz megnyerje a Bajnokok Ligáját. Farkas Ágnesék elképesztő bravúrsorozattal jutottak el a fináléig – az eredeti célkitűzés a csoportból való továbbjutás volt –, ahol a macedón Kometal Szkopje állította meg őket. A Fradi esetében az lehet az egyik fő kérdés, hogy a kulcsemberek miként bírják a sorozatterhelés fáradalmait, s sikerül-e komolyabb sérülések nélkül végigjátszaniuk az évet. Legutóbb negyvenhét tétmérkőzést játszott a Herz-FTC, ráadásul a csapat sztárjai alapemberek a válogatottban is, így sok pihenésre nem volt lehetősége a hölgyeknek. Barna Éva, Brigovácz Nikolett és a szlovák Lucia Uhraková érkezésével valamelyest ugyan bővült a vezetőedző variációs lehetősége, ám a Sugár Tímea, Siti Eszter, Farkas Ágnes, Pádár Ildikó négyesre ezúttal is hatalmas teher hárul majd. A trón visszafoglalásáért harcba induló Dunaferr is mozgalmas napokon van túl, az újvárosiak legutóbbi németországi túrájukon begyűjtöttek néhány komoly skalpot, s úgy tervezik, hogy a bajnokságban sem hibáznak sokat. A gyermekét váró Radulovics Bojana megüresedett posztjára a dán Viborgból érkező Borók Ritát szerződtették az újvárosiak, s nagy erősítést jelenthet a remek román kapus, Michaela Crcana is. Néhány saját nevelésű fiatal kölcsönjátékosként szerezhet rutint, a Vác például már-már a dunaújvárosiak fiókcsapatának tekinthető. A győrieknél az az eredmény, hogy együtt tartották a legutóbbi szezonban EHF-kupa-döntőig jutó csapatot. Az ETO felkészülését némileg nehezítette, hogy ez a csapat adta a legtöbb kézilabdázót az Európa-bajnoki ezüstérmes juniorválogatottba, s így hiába játszottak nyáron sok meccset, nem tudott összecsiszolódni a társaság. Nem véletlen, hogy Vura József megpróbálja kihasználni az utolsó napokat is, hiszen a Győr a hét végét is edzőtáborban tölti, s lendületből indul neki a bajnokságnak. Növeli a Rába-partiak gondjait, hogy Mehlmann Ibolya és az újonnan igazolt szerb Ana Dokics is sérült, ám hamarosan már rájuk is számíthat a szakvezető. A negyedik pályázó, az évek óta kirobbanó sikerre váró Cornexi-Alcoa. Zsiga Gyula csapata bombaigazolásokkal bizonyította, hogy ezúttal valóban számolni kell vele. Három sztárjátékos, Farkas Andrea, Deli Rita és Siti Bea tért haza a légióséletből egyenesen Székesfehérvárra, s az új Cornexi a tesztmeccseken is bizonyította: valóban számolni kell vele.
A felsőházi rájátszás maradék két helyére akad jelentkező bőven. A tavalyi két befutó, a DVSC-Valdor, és a Liss-Hódmezővásrhely mellett az elitbe vágyik a Kőbánya-Spartacus, az Esztergom és a Vác is, míg a két újonc (a PEAC-Pikker és a Túrkeve-Kevehús), valamint a sanyarú körülmények között dolgozó Vasas célja a bentmaradás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik