Tour de France: Valtert mégis nevezte a Jumbo – a tartalékok közé

Vágólapra másolva!
2023.06.29. 11:08
null
Valter Attilát és a magyar bajnoki trikót jelen állás szerint nem láthatjuk a Touron, Jonas Vingegaard-t (középen) és Dylan van Baarle-t igen (Fotó: AFP)
Mint hétfőn beszámoltunk róla, a Valter Attilát is foglalkoztató Jumbo-Visma országúti kerékpáros csapata kihirdette a hétvégén rajtoló Tour de France-on induló keretét, ám a magyar bringás kimaradt a nyolcasból. Ugyanakkor csütörtökön délelőtt mégis szerepelt Valter Attila neve a Jumbo összeállításánál a verseny hivatalos honlapján, mivel a csapata az egyik tartalékként őt tüntette fel.

A hazai szurkolók álma az volt, hogy az idén remek formában – saját bevallása szerint élete formájában – versenyző Valter Attilát elviszi magával a Tour de France-ra a Jumbo-Visma, ám az immár kétszeres magyar bajnok kerékpáros maga is hangsúlyozta: nem úgy építették fel csapatával az idényét, hogy menjen a Tour de France-ra.

Ennek ellenére még mindig nem elképzelhetetlen, hogy mégis ott lesz a Touron Valter: a hétfői kerethirdetésnél ugyan nem hangzott el a neve, ám később kiderült, Robert Gesink mellett a magyar kerékpáros lett csapata másik tartalékja, vagyis ha a keretbe nevezett nyolc bringásból valaki kidől, akár Valter is ott lehet a spanyolországi rajtnál szombaton Bilbaóban.

Apropó Spanyolország: noha a hivatalos bejelentés még odébb van, egyelőre úgy tűnik, hogy Valtert a Jumbo az év harmadik nagy körversenyére, a Vuelta Espanára viszi magával.

A Jumbo keretét a címvédő Jonas Vingegaard mellett Wout van Aert, Dylan van Baarle, Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Sepp Kuss, Wilco Kelderman és Nathan Van Hooydonck alkotja.

A Tour de France július 1-én rajtol, s három héttel később, július 23-án ér véget a szokásoknak megfelelően a párizsi Champs-Élysées-n.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik