Kerékpár: csúszhat Filippo Ganna világcsúcskísérlete

Vágólapra másolva!
2022.09.17. 18:50
null
Vajon meggyőzik Gannát a lombardiai szervezők? (Fotó: AFP)
Egyórás világcsúcskísérletének elhalasztására kérik Filippo Gannát az országúti kerékpáros lombardiai körverseny szervezői.

A „hulló falevelek” klasszikusát, az öt legnagyobb egynapos viadal, a Monumentumok közül a naptári évben az utolsót október 8-án rendezik – az előzetes tervek szerint Valter Attila részvételével –, ennek a napnak az estéjére tűzte ki a kétszeres időfutam-világbajnok Ganna a rekordkísérletét. Az olaszországi verseny szervező RCS Sport ugyanakkor nem tartja szerencsésnek az időpontválasztást.

„Két nemzetközi szintű eseménynek, amelyek kiemelt jelentőségűek a professzionális kerékpársportban, nem lenne szabad egyazon napra esnie" – szól az RCS Sport álláspontja. A cég hangsúlyozta: remélik, hogy mielőbb optimális megoldás születik arra, hogy a szurkolók mindkét eseményt követni tudják.

Ganna címvédőként esélyese az ausztráliai Wollongongban a világbajnokság vasárnapi nyitó napján – magyar idő szerint hajnalban – sorra kerülő időfutamnak, és a tervek szerint tagja lesz a szerdai vegyescsapat-időfutamban érdekelt olasz hatosnak is. A vb-t követően az egyórás világcsúcs megdöntésére összpontosít majd Ganna: az 55.548 kilométeres rekordot augusztus 19. óta a brit Daniel Bigham tartja, aki „civilben" az Ineos Grenadiers csapat időfutamok és aerodinamikai fejlesztésekért felelős versenymérnöke, specialistája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik