Kerékpár: belga tehetség lehet Valter Attila csapattársa

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.12.10. 14:53
null
Cian Uijtdebroeks (Fotó: Getty Images)
Címkék
Valter Attila csapattársa lehet a Visma-Lease a Bike kerékpáros együttesnél a belgák nagy tehetsége, Cian Uijtdebroeks.

 

A 20 éves reménység, Cian Uijtdebroeks – aki tavaly megnyerte a Tour de l'Avenir-t, idén pedig nyolcadik lett a Vuelta a Espanán – négy évre írt alá. Uijtdebroeks 2023-as csapata, a Bora-Hansgrohe ugyanakkor közleményt adott ki, amely szerint a bringásnak jövőre is érvényes szerződése van náluk. A versenyző úgy tudja, hogy december elsejétől ezt felmondhatta, és jelezte a Vismának, hogy szabadon igazolható.

„Cian pályafutását kiskora óta nyomon követjük – jelentette ki a Jumbo-Vismából átkeresztelt istálló sportigazgatója, Merijn Zeeman. Amikor lehetőség nyílt szerződtetni, nem haboztunk, tökéletes erősítés lesz csapatunknak. Minden területen igyekszik fejlődni. Boldogok vagyunk, hogy minket választott.”

„Megtiszteltetés, hogy olyan kiválóságoktól tanulhatok, mint Jonas, Wout Van Aert és Sepp” – jegyezte meg Uijtdebroeks utalva a tavalyi és idei Tour de France-on győztes dán Vingegaardra, a csapat belga klasszisára, az egyik legsokoldalúbb Van Aertre és az idei Vuleta a Espanát megnyerő amerikai Kussra.

A csapat idén – történelmi tettet véghez víve – mindhárom háromhetes viadalon diadalmaskodott: a Giro d'Italián a (távozó) szlovén Primoz Roglic, a Tour de France-on Vingegaard és a Vueltán pedig Kuss nyert, utóbbin ráadásul az összetett első három helyén a holland együttes kerékpárosa végzett. A magyar bajnok Valter ezek közül a Vueltán volt ott, mivel tavasszal inkább az egynapos viadalokon szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik