MTI/B. D. K.
2023.05.30 16:22 Frissítve: 2023.05.30 17:23

Jégkorong: Horváth Milánnak jó élmény volt a vb és várja a brianconi hokiidényt

Több pozitív, mint fájó élményt hozott a magyar jégkorong-válogatott számára az elit-világbajnokságon való szereplés és kiesés Horváth Milán szerint, aki a következő idényben a francia Brianconban játszik.

Horváth Milán (jobbra) a Kanada elleni felkészülési mérkőzésen (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A 22 éves védő az MTI-nek kedden elmondta, hogy mind a csapatnak, mind neki is jó élmény, jó tanulópénz volt a torna.

„Jó volt testközelből látni, hogyan dolgoznak a legjobbak. A búcsú fájó, de szeretnénk ehhez az elithez tartozni, és minél többször ezen a szinten játszani” – jegyezte meg Horváth Milán.

Horváth hozzátette, hogy a vb-n jól meg lehetett tapasztalni, miként kell rövid idő alatt sok mérkőzésre felkészülni, hogyan kell regenerálódni és ráhangolódni a következő ellenfélre, ráadásul gyorsan el kellett felejteni az előző nap történteket.

A székesfehérvári hátvéd pályafutása során először fog külföldi csapatban szerepelni, miután elkötelezte magát a Brianconhoz.

„Már a vb előtt jött ajánlat a francia klubtól, és a vb-n aláírtam az új szerződésemet. A Briancon korábban élcsapat volt, de az utóbbi időszakban valami elcsúszott, és most újjáépítés következik. Ez is tetszett a koncepcióban” – mondta a 34-szeres válogatott játékos, aki barátnőjével augusztusban utazik ki új állomáshelyére.

Horváth a vasárnap zárult elit-világbajnokságon egyszer volt eredményes, mégpedig az utolsó csoportmeccsen az osztrákok ellen.

Az osztrák ligában – amelyben magyar klubja szerepel – három szezon alatt 111 találkozón 21 pontot (6 gól, 15 gólpassz) gyűjtött.

Húga, Horváth Imola a női válogatottal szintén játszott idén az elit-vb-n, így ők az első testvérpár Magyarországon, akik ezt elmondhatják magukról.

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.