Osztrák hokiliga: győzött, és maradt a tabella élén a Volán

Vágólapra másolva!
2023.12.10. 19:07
null
Nagy csatában aratott értékes győzelmet a Volán (Forrás: Hydro Fehérvár AV19/Facebook)
A Hydro Fehérvár AV19 ötgólos meccsen győzte le az olasz Pustertal Wölfét az osztrák jégkorongliga (ICEHL) vasárnapi játéknapján.

Mindössze hat hátvéddel vágott neki a Hydro Fehérvár AV19 a Pustertal elleni meccsnek, akik közül ráadásul csak négyen tagjai állandóan a csapatnak, Falus Ádám és Csollák Márkó még lifteznek a FEHA19 és a Volán között. Kiss Dávid együttese harmadszor találkozott a dél-tiroliakkal az idényben, az első két összecsapás magyar sikerrel zárult, és a sérülések ellenére a vasárnapin, idegenben is a székesfehérváriak voltak esélyesebbek.

Természetesen a hazaiak célja az volt, hogy borítsák a papírformát, és ennek érdekében lendületesen, gólra törően kezdték a mérkőzést. Hamarosan azonban kiegyenlítetté vált a játék, sőt, a Volán kapuvasig is eljutott. A tizedik percben vakarhatta a fejét a magyarok szakmai stábja, hiszen egy palánk melletti ütközést követően Csollák a jégen maradt, és később a csuklóját szorongatva korcsolyázott le a padra. Szerencsére a fiatal magyar – ekkor még – folytatni tudta a játékot, komolyabb sérülés nem lett az esetből, pustertali kiállítás viszont igen, Leonhard Ludwig Hasler ült két percet a büntetőpadon. Az emberelőnyt nem tudta gólra váltani a Volán, ahogy néhány perccel később az olaszok sem a sajátjukat, így 0–0-nál harsant a harmad végét jelző dudaszó.

A középső játékrészben ismét Csollák ellen szabálytalankodtak a hazaiak, ellenfele a fejénél fogva rántotta jégre a hátvédet, aki ismét fekve maradt, de ezúttal már nem saját lábon hagyta el a pályát, hanem hordágyon. Érthetetlen volt, hogy a bírók miért nem büntették két percnél többre a vétkest, sőt maga Csollák is ennyit kapott, akadályozásért... Az ijesztő eset után a magyar válogatottba is meghívott védő nem folytathatta a meccset, és minden bizonnyal a nemzeti együttes klagenfurti felkészülési tornáját is kihagyni kényszerül – bízzunk benne, hogy annál többet nem. A harmad közepén történt incidens Hári János gyönyörű góljára is árnyékot vetett, és hiába vezetett a Volán, második emberelőnyéből hét másodperc alatt egyenlített a Pustertal.

Az utolsó játékrész a legvégéig kiélezett volt, akkor azonban Mihály Ákos szerezte meg a vezetést, majd Németh Kristóf ütött gólt üres kapuba. Erre még válaszolt a Pustertal, ám Kiss Dávid együttese, ha nem is szép, de eredményes játékkal győzött, és maradt a tabella élén.

JÉGKORONG
OSZTRÁK LIGA
Pustertal Wölfe (olasz)–Hydro Fehérvár AV19 2–3 (0–0, 1–1, 1–2)

Bruneck, 2687 néző. V: Piragic (horvát), Rezek (szlovén) Mantovani (olasz), Miklic (szlovén)
PUSTERTAL: Bernard – Stanton, ATWAL 1 / Kasastul, Messner 1 / Glira, Ege / Althuber, Öhler – Hannoun, Schofield, Akeson / Mantinger, Ikonen, Morley / Andergassen, Sill, Petan / Deluca, Berger, Hasler. Edző: Tomek Valtonen
FEHÉRVÁR: O. Roy – Falus, T. CAMPBELL (1) / Stipsicz, Robertson / Csollák, Atkinson – Vértes, HÁRI J. 1, Kuralt (1) / Leclerc, Bartalis I., Terbócs / Magosi B., Németh K. 1, Mihály Ákos 1 / Blasko, Ambrus Cs. Edző: Kiss Dávid
Kapura lövések: 28–30. Emberelőny-kihasználás: 3/1, ill. 2/0.
MESTERMÉRLEG
Tomek Valtonen:
Kiss Dávid:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik