Columbusban szakadt meg a Detroit nyeretlenségi sorozata

Vágólapra másolva!
2007.11.19. 09:12
Három vereség után újra győzelemnek örülhetett a Detroit Red Wings együttese, amely a Columbus Blue Jackets otthonában nyert szétlövéssel. Hazai pályán nyert 4-1-re a Minnesota Wild és a Vancouver Canucks is.
Detroit-öröm
Reuters
Detroit-öröm
Detroit-öröm
Reuters
Detroit-öröm

Egy rossz szériában lévő Red Wings látogatott Columbusba, ugyanis a detroiti együttes előző három meccsén egyaránt vereséget szenvedett.

A BLue Jackets elleni meccsen azonban már jobban ment, az első harmad után vezettek is, Westcott emberelőnyből szerzett gólja után Lidström és Holmström is betalált, mindketten akkor, amikor az ellenfélnél is valaki a büntetőpadon ült.

A középső harmadban kétszer is egyenlíteni tudott a Columbus, majd a záró játékrészben Nyikolaj Zserdev megszerezte a vezetést a hazai csapatnak. Azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert Pavel Dacjuk a saját lepattanó lövése után kiegyenlített.

A hosszabbításban nem esett gól, szétlövésre került sor. Ott az ötödik pár hozott döntést, miután Franzen belőtte a saját büntetőjét, a hazaiak részéről viszont hibázott Vyborny.

A játéknap másik két találkozóján egyaránt 4-1-es hazai siker született. A Minnesota úgy verte meg a Coloradót, hogy két sérült kiválóságára, Pavol Demitrára és Mikko Koivura sem számíthatott.

A minnesotaiaknál több mint két év után szerzett újra gólt Matt Foy.

A Calgary Vancouverben szenvedett vereséget, a Canucks elbírta azt is, hogy eltiltása miatt nem játszhatott kiváló védője, Mattias Öhlund. Bár Henrik Sedin góljára még volt válasza a Flamesnek, ám utána már csak vancouveri gólok következtek.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 44. JÁTÉKNAP
Columbus Blue Jackets Detroit Red Wings 4-5 – szétlövés után
Vancouver Canucks Calgary Flames 4-1
Minnesota Wild Colorado Avalanche 4-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik