Franciaország: Mbappé meglőtte 200. gólját, aztán jött a 150. is...

Vágólapra másolva!
2022.01.04. 13:35
null
Mbappé hétfőn háromszor ünnepelhetett (Fotó: AFP)
A francia válogatottban, a Monacóban és a PSG-ben eddigi felnőtt-, profi pályafutása során szerzett góljait számítva átlépett a 200 gólos határon a párizsiak hétfő esti kupameccsén triplázó Kylian Mbappé: immár összesen 201 gólnál jár, amelyből 150-et a PSG színeiben szerzett – közölte az MTI.

Mint arról beszámoltunk, hétfő este Kylian Mbappé mesterhármassal segítette a Paris Saint-Germaint a sima továbbjutásban a francia labdarúgókupában, egyszersmind profi pályafutása 201. találatát is megszerezve.

A 23 éves világbajnok csatár minden sorozatot figyelembe véve – a futballstatisztikákkal foglalkozó Opta kimutatása szerint – másfél száz gólnál tart a PSG színeiben. Előző csapata, az AS Monaco játékosaként 27-et ért el, és eddig 24 alkalommal volt eredményes a francia nemzeti válogatott tagjaként – ebből következően pályafutása 200. találata után következett a 150. gólja a PSG-ben.

Mbappé a második félidőben bő negyedóra alatt talált be háromszor hétfő este, fölényessé téve a PSG sikerét a negyedosztályú Vannes otthonában. A bajnoki listavezető 4–0-s győzelmet aratott, ezzel magabiztosan jutott be a kupa legjobb 16 együttese közé.

FRANCIA KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Vannes OC (IV.)–PSG 0–4
Továbbjutott: a PSG.

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik