Ligue 1: Grosso a marseille-i támadás után még nem tud edzést vezetni a Lyonnak

Vágólapra másolva!
2023.11.01. 10:27
null
Fabio Grosso még nem tud edzést vezetni a Lyonnak (Fotó: Olympique Lyon/Twitter)
Mint arról beszámoltunk, elhalasztották a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 10. fordulójában vasárnap estére kiírt Olympique Marseille–Olympique Lyon mérkőzést azután, hogy a hazai szurkolók egy csoportja kövekkel megdobálta a vendégek stábját szállító csapatbuszt, s az eset következtében a Lyont irányító Fabio Grosso és segítője, Raffaele Longo is megsebesült.

A Vélodrome Stadion közelében történt támadás során az egyik kő betörte a csapatbusz jobb oldali ablakát, és Fabio Grosso vezetőedző arcának bal oldalát találta el. Az olasz szakember vérző fejjel szállt le a buszról, illetve segítője, Raffaele Longo is megsérült az incidensben, amely után a marseille-i rendőrség kilenc embert vett őrizetbe.


A L’Équipe most közölte, Grosso sérülése olyan súlyos, hogy csapata kedd délutánra tervezett edzését sem tudta megtartani, s nem ő irányítja a Lyon szerdai edzését sem, sőt, a lap szerint 30 napig nem is dolgozhatna.

A Lyon szurkolói egyébként a csapat edzőközpontjában egy transzparensen keresztül kívántak mielőbbi felépülést a szeptemberben kinevezett Grossónak, akinek irányításával négy meccsen csupán egy pontot gyűjtött a Lyon, s nyeretlenül áll a tabella utolsó helyén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik