nemzetisport.hu 2018.07.09 18:38 Frissítve: 2018.07.09 19:55

Vb 2018: „Úgy vélem, Henry szíve holnap kétfelé szakad”

Mint ismert, a franciák világ- és Európa-bajnok csatára, Thierry Henry a belga válogatott kapitányának segítőjeként kedden saját hazája csapatával néz farkasszemet. Természetesen Didier Deschamps szövetségi kapitányt és Hugo Lloris csapatkapitányt is faggatták az esetről.

Mbappé és három társa kihagyta a franciák edzését, de játszhatnak holnap (Fotó: AFP)

 

„Volt szerencsém két évig együtt játszani Henryval a francia válogatottban. Óriási játékos, és a francia futball igazi úriembere. Furcsa őt a belga csapatnál látni, de ez az ő pályafutása, és ő így készül a jövőbeli karrierjére. Úgy vélem, a szíve holnap kétfelé szakad, mert ő mindenekelőtt francia” – mondta a franciák csapatkapitánya, Hugo Lloris.

„Örülök neki, igazán nagyra tartom. Játszottunk együtt, sokkal fiatalabb volt, én pedig már a karrierem végén jártam. Nehéz helyzet, de néha előfordul. Most a saját hazája ellen játszó csapat kispadján ül majd, de erre már akkor felkészülhetett, amikor elfogadta az állást, hogy Martínez segítője legyen. De magánemberként nagy öröm, hogy találkozhatok vele holnap” – mondta ezt már Deschamps.

Olivier Giroud, a francia válogatott támadója be akarja bizonyítani Thierry Henrynak, hogy a „rossz oldalt választotta”.

„Nagy a kölcsönös tisztelet. Nem neheztelek Henryra, de büszke lennék rá, ha megmutatnánk neki, hogy a rossz oldalt választotta – fogalmazott Giroud a belgák elleni elődöntőt megelőzően. – Jobban örülnék, ha velünk lenne, és nekem osztogatná a tanácsokat.”

A francia válogatott hétfői edzését többen is kihagyták, így Kylian Mbappé, N'Golo Kanté, Samuel Umtiti és Benjamin Pavard, ám Deschamps szerint mindannyian játszatnak a Belgium elleni keddi elődöntőben.

„Amikor arról beszéltem, hogy csak a győzelemért jöttem Oroszországba, akkor talán egy kicsit arrogáns voltam. De a lényeg az volt, hogy csak a győzelemre szabad koncentrálnunk, hogy maximalizáljuk a lehetőségeinket a pályán... Nehéz megmondani, hogy szoros meccs lesz-e, amin a védekezés dominál majd. Mindkét csapatnak megvannak a képességei ahhoz, hogy rendkívül látványosan, támadó stílusban játsszon, de a fő cél a győzelem lesz” – mondta ezt már Kevin De Bruyne, a belgák klasszisa.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG

ELŐDÖNTŐ
KEDD
20.00:
Franciaország–Belgium (Szentpétervár) (Tv: M4 Sport)

SZERDA
20.00: Horvátország–Anglia (Moszkva, Luzsnyiki Stadion) (Tv: M4 Sport)

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.