Az amerikaiak elleni győzelmével a továbbjutás küszöbén Brazília

Vágólapra másolva!
2009.06.18. 18:10
A Dél-Afrikában zajló Konföderációs Kupa B-csoportjának 2. fordulójában az első körben Egyiptomot csak nehezen legyőző, Copa América-győztes Brazília az Arany Kupa-győztes Egyesült Államokkal csapott össze. A lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek, miután Felipe Melo és Robinho góljaival már két góllal vezettek a brazilok a szünetben. Az amerikaiak ráadásul az első meccsükhöz hasonlóan ismét emberhátrányba kerültek, így minden esélyük elszállt. A második félidőben még Maicon is betalált, győzelmükkel a dél-amerikaiak gyakorlatilag továbbjutottak, míg az Egyesült Államok számára nem sok esély maradt a folytatásra.
Egy kupacban a brazil csapat, megvan a továbbjutás
Fotó: Reters
Egy kupacban a brazil csapat, megvan a továbbjutás
Egy kupacban a brazil csapat, megvan a továbbjutás
Fotó: Reters
Egy kupacban a brazil csapat, megvan a továbbjutás

KONFÖDERÁCIÓS KUPA 2009

„Amikor elkezdtem dolgozni szövetségi kapitányként, sokan azt mondták, hogy két hónap múlva már nem én irányítom a csapatot. Azóta eltelt három év, és még mindig itt vagyok” – kezdte nyilatkozatát még az Egyiptom elleni találkozót megelőzően Dunga.

És ha már itt volt, nem is tétlenkedett, megpróbálta már a mai mérkőzésen biztossá tenni a továbbjutást, ehhez győzelemre volt szükség az Egyesült Államok ellen.

Azt a brazil játékosok is elismerték az Egyiptom elleni sovány győzelem után, hogy ennek figyelmeztetőleg kell hatnia rájuk, még egyszer nem engedhetik felállni az ellenfelet a padlóról.

Több helyen változott a brazilok összeállítása, ezúttal Dani Alves, Juan, Kléber és Elano helyén Maicon, Miranda, A. Santos és Ramires kapott szerepet.
Landon Donovan, az amerikaiak csatára a mérkőzés előtt elmondta, az olaszok ellen is megvolt az esélyük a győzelemre, miért ne lenne esélyük a brazilok ellen is.

Erre igazából már a hetedik percben választ kaptunk, akkor ugyanis Maicon mesterien középre csavart jobb oldali szabadrúgásából Felipe Melo fejesével megszerezte a vezetést Brazília. (Melónak hetedik válogatott mérkőzésén ez volt a második gólja.)

Nem sokkal később már két góllal mentek a brazilok, az eredményes akció azonban amerikai szögletből indult… Egy rosszul elvégzett sarokrúgás után a brazilokhoz került a labda, Kaká lekészítésével Ramires iramodott meg, végigszáguldott a fél pályán, majd keresztbe passzolt az érkező Robinhóhoz, akinek már nem volt nehéz feladat a kapuba passzolnia.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, a brazilok a félidő hátralévő részében már nem erőltették a támadásokat. Ráadásul az 57. percben az amerikai Kljestan egy elkésett belépő után egyből piros lapot kapott.

Ezután néha már nyomasztóvá vált a brazil labdabirtoklási fölény, aminek meg is lett az eredménye, az igen aktív Maicon megszerezte a harmadik gólt. Az Internazionale jobbhátvédje egy Maicon, Kaká, Ramires, Maicon összjáték után a tizenhatosra betörve lőtt kapura, a labda még ráadásul fel is pattant egy becsúszó védőn, s így védhetetlenül a jobb felsőben kötött ki.

A hajrában még a csereként beállt Feilhaber és Casey révén két kapufát is elértek az amerikaiak, azonban nem volt szerencséjük, és még a szépítés sem sikerült.

Győzelmükkel a dél-amerikaiak gyakorlatilag továbbjutottak, míg az Egyesült Államok számára nem sok esély maradt a folytatásra. Az esti Egyiptom–Olaszország mérkőzés után okosabbak leszünk.

A mérkőzés góljait ide kattintva megtekinthetik!


A tornához készült szurkolói szoftvert ide kattintva töltheti le.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA

B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
EGYESÜLT ÁLLAMOK–BRAZÍLIA 0–3 (0–2)
Pretoria, Loftus Versfeld Stadium V: Massimo Busacca (svájci)
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Howard – Spector, Onyewu, DeMerit, Bornstein – Dempsey, Bradley, Kljestan, Beasley (Casey, a szünetben) – Donovan – Altidore (Feilhaber, 60.). Szövetségi kapitány: Bob Bradley
BRAZÍLIA: Júlio César – Maicon, Lúcio (Luisao, 70.), Miranda, A. Santos – G. Silva, F. Melo – Ramires, Kaká (J. Baptista, 69.), Robinho – L. Fabiano (Nilmar, 69.). Szövetségi kapitány: Dunga
Gólszerzők: F. Melo (7.), Robinho (20.), Maicon (62.)
Kiállítva: Kljestan (57.)


AZ ÁLLÁS

1. Brazília 2 2 7–3 6
2. Olaszország 1 1 3–1 3
3. Egyiptom 1 1 3–4 0
4. Egyesült Államok 2 2 1–6 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik