Eb 2020: elkapta a koronavírust Sergio Busquets

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 09:51
null
A portugál válogatottra is hatással lehet Busquets pozitív tesztje (Fotó: AFP)
Koronavírusos a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő spanyol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Sergio Busquets.

 

Az FC Barcelona 32 éves védekező középpályása a fertőzés miatt elhagyta a spanyolok madridi edzőtáborát és tíz napra karanténba vonult, így biztosan kihagyja a nemzeti együttes első mérkőzését a kontinensviadalon, de akár a teljes szereplése veszélybe kerülhet.

Koronavírus-fertőzés esetén Luis Enrique szövetségi kapitány számára a szabályok lehetőséget kínálnak arra, hogy változtasson a keretén. A spanyol szakvezető ráadásul nem használta ki az idei Eb-re engedélyezett 26 fős keretet, ugyanis csak 24 játékost nevezett a tornára, mondván, nem akar olyan futballistákat a keretben tartani, akik valószínűleg egyetlen percet sem töltenek a pályán.

A spanyol szövetség tájékoztatása szerint a nemzeti együttes többi tagjának koronavírustesztje negatív lett, ugyanakkor törölték az összes hivatalos hétfői eseményt, valamint kedden elővigyázatosságból nem a felnőttválogatott, hanem a magyar–szlovén rendezésű Eb-n elődöntős U21-es nemzeti csapat játszik Litvánia ellen. Ez a találkozó lett volna a spanyolok főpróbája a kontinensviadal előtt.

Busquets megbetegedése akár a mieinkkel azonos csoportban szereplő portugál válogatottra is hatással lehet, mivel a spanyolok csapatkapitánya összeölelkezett Cristiano Ronaldóval a két csapat pénteki barátságos mérkőzésén.

A spanyolok jövő hétfőn – Busquets nélkül – a svédek ellen kezdik meg a szereplésüket az Eb-n Sevillában, majd öt nappal később a lengyel csapatot, június 23-án a szlovák együttest fogadják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik