Van Marwijk kirakta keretéből a lábtörő De Jongot

Vágólapra másolva!
2010.10.04. 14:23
null
(Be)csúszik az ámokfutó – nagy vihart kavart Nigel de Jong újabb szikrázó belépője (Fotó: Action Images)
Nigel de Jong megkapta büntetését, amiért tegnap kettős lábtörést okozott a Newcastle középpályásának, Hatem Ben Arfának: Bert van Marwijk kirakta a holland labdarúgó-válogatott keretéből. A szövetségi kapitány elmondta, beszélni fog az „indokolatlanul durva" futballistával.

Bár a játékvezető még sárga lapot sem adott a Hatem Ben Arfával szemben brutálisan szabálytalankodó Nigel de Jongnak, a Manchester City játékosának, Bert van Marwijk, a holland válogatott szövetségi kapitánya nem ment el szó nélkül az eset mellett.

„Nem volt más választásom, ki kellett tennem a keretből. Láttam a tegnapi eset felvételeit. Durva és szükségtelen szabálytalanság volt. Túl keményen lépett be. Szerencsétlen dolog ez, főleg, hogy nem volt szükség a belépőre. A vicces az egészben, hogy a bíró még sárga lapot sem adott neki. Nem vagyok kibékülve azzal, hogy Nigel indokolatlanul feszegeti a határait. Beszélni fogok vele" – mondta Van Marwijk.

Mint beszámoltunk róla, az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy Hatem Ben Arfa, a Newcastle United francia válogatott középpályása kettős lábtörést szenvedett a vasárnapi bajnokin.

Ben Arfát a City elleni mérkőzés negyedik percében szerelte brutálisan Nigel de Jong, a becsúszás következtében a sértett síp- és szárkapocscsontja is eltörött.

De Jong durvasága nem számít egyedinek: márciusban az amerikai válogatott Stuart Holden lábát törte el, majd a világbajnoki döntőben mellbe taposta a spanyol Xabi Alonsót – a bírók szerint egyik eset sem „ért" piros lapot...

Ben Arfa a Marseille kölcsönjátékosaként szerepel a „szarkáknál", de kérdés, hogy pályára lép-e még a Newcastle-ben, a hírek szerint ugyanis hat hónapot mindenképp kénytelen lesz kihagyni, így az is elképzelhető, hogy véget ért számára a szezon.

NIGEL DE JONG ÁMOKFUTÁSAI
 
 
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik