Sportrádió: a Hungaroring hangja sem tudta, hogy hova tűnt Damon Hill

Vágólapra másolva!
2022.07.25. 09:41
null
Várhegyi (jobbra) 25 éve a „Hungaroring magyar hangja” (Fotó: facebook.com/sportradioHU)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában Perjési Tamás műsorvezető vendége volt vasárnap Várhegyi Ferenc, aki idén 25 éve „a Hungaroring magyar hangja”, emellett „civilben” Formula-1-es szakújságíró és az Eurosport kommentátora.

Várhegyi a műsorban többek között arról is beszélt, hogy kitől kapta a „Hungaroring magyar hangja” becenevét, hogy mely versenyzőkért rajongott gyerekként, s elárulta azt is, hogy hova tűnt Damon Hill.

„Ott ültem Palik Laci mellett a kommentátorfülkében, amikor a felejthetetlen kommentálása elhangzott. Laci közvetített, én pedig a televízió szerkesztőjeként voltam kint a ringen akkor, és beülhettem mellé a kommentátorfülkébe. Úgyhogy tudom, hogy a televízió képernyőjén nem látszott Damon Hill, Laci ezért is üvöltette, hogy hová tűnt? Ugyanis egyszer csak Hill eltűnt és nem találta meg a rendező. Ugyan van a kommentátorfülkében még egy monitor, amin lehet látni, hogy kinek mennyi a hátránya, előnye, milyen köridőket megy éppen, de abból csak az derült ki, hogy Hill lassul, arról fogalmunk nem volt, hogy éppen hol van a pályán, mert nem láttuk. Ebből jött aztán ez az ominózus hová tűnt Damon Hill-történet. Kerestük, jönnie kellett volna, nyernie kellett volna, ehelyett egyszer csak eltűnt a képernyőről és nem volt sehol. Átéreztük Lacival ezt a döbbenetet, amit ő nagyon jól reagált le a sajátos stílusával, és ezt átélni a kommentátorfülkében nagyon jó élmény volt számomra” – idézte fel az 1997-es Magyar Nagydíjon elhangzott legendás közvetítés keletkezésének történetét Várhegyi Ferenc.

Kollégánk a folytatásban szót ejtett még Lewis Hamilton és Jenson Button McLarennél futott 2011-es versenyéről, hogy miért szeretik a versenyzők a Hungaroringet, és mit változtatnának rajta, és persze tippelésre is vállalkozott.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik