F1: visszatér a 2007 előtt használt vonalvezetés a Spanyol Nagydíjon

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.02.27. 15:04
null
Visszatér a régi vonalvezetés (Fotó: Circuit de Barcelona Catalunya)
A Formula–1-es Spanyol Nagydíj szervezői hivatalosan is megerősítették, hogy az idei versenyhétvégén a mezőny újra a 2007 előtt használt nyomvonalon csaphat össze.

 

 

A spanyolországi versenypálya 2007-ben esett át nagy változáson, melynek keretein belül az addigi két gyors jobbos kanyart biztonsági okokra hivatkozva szétválasztották egy sikánnal. A mezőny azóta ebben a formájában használta az aszfaltcsíkot, azonban a mostani bejelentés értelmében az idén visszatér a régi vonalvezetéshez.

A változtatást a versenyigazgató, Niels Wittich, valamint a Nemzetközi Automobil–szövetség (FIA) általi pályák biztonságával foglalkozó igazgató, Stuart Robinson hagyta jóvá, aminek köszönhetően a pálya mindkét verziója rendelkezik a kötelező minősítéssel, így a sorozatok szervezői dönthetik el, melyik nyomvonalat használják.

A módosítás értelmében a szervezők a biztonság növelése érdekében Tecpro-falakat helyeztek el az utolsó két kanyar bukóterében, emellett az 1-es kanyar bukóterét 70 méterrel kiszélesítették, új kerítéseket építettek el az első két kanyarnál, valamint modernizálják a bokszutca végén magasodó eredményjelző tornyot is.

Az 1991-ben bemutatkozó pálya a mostani frissítések után 18 méterrel lesz rövidebb, vagyis összesen 4657 méter hosszú lesz.

A június 4-én megrendezendő Spanyol Nagydíj a 2023-as idény nyolcadik állomása lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik