F1: Rosberg Hamiltonnak álcázta magát – sajtóvisszhang

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2015.06.22. 14:36
null
„Ezúttal Rosberg volt az erősebb, hátrébbról rajtolva verte meg csapattársát” (Fotó: Action Images)
Nico Rosberg győzelme izgalmat csempészett a Formula–1-es világbajnokságba, de a brit sajtó szerint Lewis Hamilton hibája is kellett a német pilóta ausztriai sikeréhez. Az olaszok amiatt keseregnek, hogy a Ferrari egymás után a második versenyen maradt le a dobogóról. Nemzetközi sajtóvisszhang.

NÉMETORSZÁG
Bild:
A győztes Rosberg gúnyolódott Lewis Hamiltonnal... 185 méter után eldőlt a verseny.
Süddeutsche Zeitung: Az Osztrák Nagydíj Rosberg egyik kedvence maradt. A német versenyző makulátlan teljesítményével belehajszolta egy hibába Hamiltont. Vettel egy elhibázott bokszkiállás miatt maradt le a pezsgőzésről.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Az Ausztriában aratott győzelmével Rosberg izgalmat csempészett a Hamiltonnal folytatott párharcba, miközben a Ferrari és Vettel visszaesett.
Berliner Zeitung: Rosberg elpáholta Hamiltont.

NAGY-BRITANNIA
Guardian:
Rosberg nemcsak legyőzte Hamiltont az Osztrák Nagydíjon, hanem olyan kárt okozott a címvédőnek, amelyre a Spanyolországban és Monacóban aratott sikerei ellenére sem lehetett előre számítani. Ezúttal Rosberg volt az erősebb, hátrébbról rajtolva verte meg csapattársát, s magabiztosan tartotta a kettejük közötti távolságot.
The Times: Az ijesztő dráma már az Osztrák Nagydíj rajtja után 30 másodperccel lejátszódott, később Hamilton úgy hajtott át a bokszból kifelé jövet a fehér vonalon, mint egy megzavarodott, bevásárolni igyekvő sofőr. A címvédő ezzel el is bukta a futamot, Rosberg pedig magabiztosan vezetett a rajttól a kockás zászlóig.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Ünnepnap Rosbergnek, kudarc a Ferrarinak. Räikkönen és Alonso balesete félelmetes volt. Rosberg azonban örülhet, meglepte Hamiltont a rajtnál és végig fölényben volt. Vettelt egy csavar fosztotta meg a harmadik helytől: vége az illúziónak, nem vagyunk előrébb, sőt, az előrehaladás helyett a Ferrari egy lépést visszafelé tett meg.
Tuttosport: Fekete hétvége a „vörösök" számára. Räikkönen kiütve, Vettel csak negyedik. Az elrontott kerékcsere ellenére Vettel megvédte a szerelőket.
Corriere dello Sport: Rosberg uralta az unalmat. A Mercedes utolérhetetlen. A Ferrari saját maga számára nehezítette meg a futamot, Vettel lecsúszott a dobogóról.

SPANYOLORSZÁG
La Vanguardia:
Rosberg Hamiltonnak álcázta magát.
As:
Rosberg csillaga ragyogott és újra izgalmat hozott a világbajnokságba.
Sport: Rosberg életre keltette a vb-t.
Marca: Rosberg újra versenyben van a vb-címért.

SVÁJC
Neue Zürcher Zeitung:
Stájerország Rosberg vadászterülete maradt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik