F1: Leclerc Bianchi tiszteletére nyerne világbajnoki címeket

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.21. 16:44
null
Leclercnek Bianchi nemcsak mentor, hanem nagyon közeli barát is volt (Fotó: AFP)
Charles Leclerc igazi üstökösként robbant be a Formula–1-be, és már első szezonja derekán azt pedzegetik, jövőre Kimi Räikkönen helyét foglalhatja el a Ferrariban. A monacói születésű versenyző emellett nagyon jó kapcsolatot ápolt Ferrari egyik legnagyobb reménységével, a francia Jules Bianchival is, és elmondása szerint, ha lehetősége nyílik bajnoki címre, akkor azt az ő tiszteletére akarja megnyerni.

 

A Sauber nagy előrelépést tett meg tavalyhoz képest, miközben Charles Leclerc személyében olyan versenyzőjük van, aki képes különbséget jelenteni a szoros középmezőny küzdelmében. Hiszen a svájci gárda egyre kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújt, és a korábbi nagydíjakon végig lehetősége volt a pontszerzésre is, amit leginkább Leclerc használt ki.

63. NÉMET NAGYDÍJ
PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:13.525
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:13.085
SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Leclerc 1:34.577
időmérő edzés: 1. Vettel 1:11.212
VASÁRNAP
15.10: a verseny (67 kör, 306.458 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 29.,15.10: Magyar Nagydíj
Augusztus 26., 15.10: Belga Nagydíj
Szeptember 2., 15.10: Olasz Nagydíj

A monacóit eredményei hatására rengeteg dicséret érte már, sőt a mezőny két négyszeres világbajnoka, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel sem fukarkodott az elismerő szavakkal.

Mostanában a paddockban az a hír járja, Leclerc akár már jövőre is Maranellóba kerülhet, ahol Sebastian Vettel csapattársa lehet. Korábban Jules Bianchi volt Leclerc-éhez hasonló helyzetben, azonban a francia álma a 2014-es Japán Nagydíjon vett drámai fordulatot, miután olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy 285 küzdelmes nap után végleg feladta a harcot.

Azonban a két versenyzőt nem csak közös álmuk köti egymáshoz, annál sokkal szorosabb kapocs volt közöttük. Leclerc életében ugyanis nagyon fontos szerepet töltött be Bianchi. A francia mentor és nagyon közeli barát is volt egyben, miközben rengeteg feledhetetlen emléket szereztek együtt.

„Nagyon fontos volt nekem. Az ő és az én édesapám a legjobb barátok voltak, így a családjaink rendkívül közel álltak egymáshoz. Először az ő pályájukon vezettem gokartot is, és mindenben számíthattam rá. Szinte minden szerdán és hétvégén összejöttünk, csak hogy gokartozzunk egy kicsit. Talán ezek a legszebb emlékeim a versenyzés világából. Nagyon jól szórakoztunk, miközben rengeteget tanultam is" – emlékezett vissza a kezdetekre a harmadik szabadedzést az élen záró pilóta.

„Idősebb volt nálam, szóval nagyon keményen kellett nyomnom, hogy le tudjam győzni. Több volt nekem, mint mentor, nagyon szoros volt a kapcsolatunk, egy kicsit olyan volt, mintha egy család lettünk volna" – árulta el, majd a ferraris párhuzam kapcsán azt is elmondta, pontosan mi motiválja.

„Úgy hiszem, Jules jobban megérdemelte volna a Ferrari ülését, mint én. Ha egy nap lehetőségem nyílik arra, hogy ott versenyezzek, akkor mindent meg fogok tenni azért, hogy megnyerjem azokat a bajnoki címeket, amelyeket ő érdemelt volna meg."

Bianchit három évvel ezelőtt ezen a napon kísérték végső útjára családtagjai, barátai, versenyzőtársai és szurkolói.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik